Premierul Florin Cîțu, însoțit de ministrul de Interne, Lucian Bode, și de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au ajuns în județul Alba, în zonele grav afectate de inundații. Oficialii vor să vadă care este amploarea dezastrului și să facă o analiză a pagubelor, împreună cu autoritățile locale.

Lucian Bode a ajuns, duminică, în Sohodol, una dintre localitățile inundate din județul Alba și a spus că necazul care s-a abătut asupra acestor români trebuie să găsească urgent răspuns la Guvern.

Lucian Bode a spus, duminică, la Antena 3, că din evaluările făcute de prefectul județului Alba, sunt peste 120 de case afectate și aproape 300 de cetățeni evacuați, transmite Mediafax.

„Ce este foarte important este că nu avem victime. Sigur sunt pagube materiale însemnate, dar unul din motivele pentru care noi suntem astăzi aici și echipele de evaluare sunt în teren este acela de a asigura cetățenii din aceste localități încercate că vor primi de urgență ajutorul necesare.

Solidaritatea în aceste momente este foarte importantă și necazul care s-a abătut în urmă cu câteva zile peste aceste 13 localități, din care patru grav afectate, trebuie să găsească un răspuns urgent la Guvern”, a spus Lucian Bode.

Ministrul de Interne a mai spus că un asemenea dezastru a mai văzut în urmă cu mulți ani, la Botoșani, când era parlamentar de Sălaj și a fost cu mai multe echipe cu ajutoare în zonele calamitate.

Peste 200 de persoane din localitatea Dăroaia, județul Alba, și-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în căminul cultural din Roșia Montană, după ce casele le-au fost inundate sau avariate din cauza unei alunecări de teren.

În urma ploilor de vineri seara, Drumul Național 74 Cărpiniș (Abrud)- Câmpeni a fost blocat pe aproximativ 300 de metri de aluviuni și o alunecare de teren. În orașul Abrud, au fost inundate 3 case, un subsol, iar o stradă a fost blocată de capacii căzuți.

În satul Valea Săliștii, 4 case au fost inundate, în comuna Horea o casă, în satul Roșia Montană a fost avariată o casă, alte două au fost inundate, iar un drum a fost colmatat. Au mai fost inundate case în satele Curături, Gura Roșiei și Cărpiniș.

În satul Dăroaia, au fost inundate 72 de case, dintre care una este distrusă și 16 au fost avariate în urma unei alunecări de teren. Alte case și drumuri au fost afectate de inundații în localitățile Sohodol, Poiana Sohodolului, Gura Sohodolului și în comuna Șugag.De asemenea, au fost avariate 8 linii de medie tensiune, 106 posturi de transformare, fiind afectați 7.429 de abonati.

Conform pompierilor din Alba, au fost raportate mai multe autoturisme luate de ape pe raza localităților afectate de inundații din județul Alba, dar nu s-au înregistrat victime.

Premierul Florin Cîţu a spus, sâmbătă, că a fost permanent informat de către şeful DSU şi ministrul de Interne despre situaţiile provocate de inundaţiile înregistrate în Alba și că Guvernul va asigura imediat orice ajutor necesar pentru a veni în sprijinul celor afectaţi.

Sursa știre : Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.