Fiscul nu a recuperat niciun leu din mita de peste 2 milioane de lei (peste 400.000 de euro) pe care soţii Daniel şi Zoica Dragomir, amândoi foşti angajaţi SRI, au primit-o de la omul de afaceri libanez Ramid Ghaziri, patronul Avicola Crevedia, potrivit unui răspuns dat publicaţiei g4media.ro de cei de al ANAF.

Pe 18 iunie 2020, fostul locotenent colonel SRI Daniel Dragomir şi soţia acestuia, fostul subofiţer SRI, Zoica Dragomir, au fost găsiţi vinovaţi prin decizie definitivă a Curţii de Apel Bucureşti şi condamnaţi: Daniel Dragomir, la o pedeapsă de 3 ani şi 10 luni de detenţie efectivă, iar soţia sa, la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare.

Totodată, instanţa a dispus confiscarea de la fiecare dintre inculpaţii condamnaţi a „câte 1.015.176,66 lei”.

Daniel Dragomir a fugit însă în Italia şi s-a predat la Bari la începutul lui februarie 2021, cu câteva zile înainte ca Italia să înăsprească condiţiile de refuz al extrădării.

În acelaşi rechizitoriu se arată că Zoica Dragomir are domiciliul la bloc în sectorul 3, Bucureşti, şi locuieşte fără forme legale în oraşul Pantelimon, în casa aflată pe numele mamei sale.

Procurorul militar a dovedit că soţii Dragomir au primit mita în contul mamei Zoicăi Dragomir, Diţa Costache.

Articolul integral aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.