Liderul PSD Timiş, deputatul Alfred Simonis, îi ironizează acid pe liberali după alegerile de la PNL Timişoara, punctând că este jenant pentru un preşedinte de partid şi chiar de Consiliu Judeţean să fie huiduit de propriii colegi.

Simonis nu face altceva decât să valorifice scandalul de la Timişoara, catalogându-l drept un spectacol jalnic.

„De mult nu am mai avut în politica românească scene tragi-comice ca astăzi, la tentativa de conferinţă municipală a PNL Timişoara. Firme de pază, cefe late, poliţie, îmbrânceli, huiduieli, zeci de oameni ţinuţi afară în ploaie – aşa a arătat jalnicul spectacol servit de liberalii din Timiş.

Caragiale ar fi cu siguranţă invidios că epigonii Brătienilor au reuşit să depăşească în ridicol grotescul personajelor sale. Filmările de la faţa locului te duc cu gândul la birtul din Dudeştii Noi sau la o încăierare între nuntaşi băuţi la o sală de evenimente din Sânnicolaul Mare şi nicidecum la un eveniment public, desfăşurat în cel mai civilizat oraş al ţării.

Nu ne bucură circul de la PNL Timişoara, pentru că în politică este nevoie de interlocutori serioşi şi responsabili, chiar dacă sunt adversari ideologici. Este jenant pentru un lider de partid, ditamai preşedintele de Consiliu Judeţean, să fie huiduit la scenă deschisă de colegii de partid, să fie considerat hoţ şi să i se ceară demisia!

Vorbele grele aruncate în spaţiul public de cele două tabere din PNL discreditează pe termen lung acest partid în Timişoara şi ne dezvăluie nişte lideri infantili, incapabili să fie credibili măcar în faţa propriilor colegi, căci despre performanţe administrative nu cred că are rost să mai vorbim!!”, a scris Simonis, pe Facebook.

Postarea lui Simonis de pe Facebook – care, la o primă vedere, pare să evoce atmosfera de la procesele lui Dragnea unde acesta era aşteptat de jandarmi, cefe late şi unde aveau loc îmbrânceli şi huiduieli, mai degrabă decât atmosfera unor alegeri interne într-un partid – a fost făcută după ce alegerile pentru conducerea PNL Timişoara au fost marcate de un scandal.

Programate sâmbătă, alegerile au fost amânate după ce taberele celor doi candidaţi pentru funcţia de preşedinte, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără, nu s-au înţeles din cauza numărului delegaţilor prezenţi. Amânarea a fost decisă pe fundalul unui cor de vociferări „Nu plecăm, ruşine” şi huiduieli.

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a anunţat că suspendă alegerile şi a părăsit sala alături de susţinătorii lui Cosmin Tabără. Potrivit G4Media, în sală au rămas, totuşi, susţinătorii lui Raul Ambruş care au format o nouă comisie de alegeri şi astfel l-au ales pe Ambruş lider al PNL Timişoara.

PSD Timiș și-a ales noul președinte în cadrul unei conferințe extraordinare care a avut loc la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. La fel cum era de așteptat, pentru funcția de lider al organizației județene s-a înscris un singur candidat, și anume președintele interimar Alfred Simonis. Deputatul a fost numit lider al PSD Timiș la sfârșitul lunii decembrie, după ce Călin Dobra și-a dat demisia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.