O explozie urmată de incendiu s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 01:00, la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş.

În urma incidentului, un bărbat de aproximativ 50 de ani a suferit o fractură la membrul superior drept şi a fost transportat în stare conştientă la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu Mureş, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, incendiul a izbucnit la coloana de sinteză de la instalaţia de amoniac a Combinatului Chimic Azomureş şi a fost lichidat, o echipă de experţi a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă urmând să se deplaseze la Târgu Mureş.

DSU a precizat că, miercuri dimineaţa, pompierii militari din cadrul ISU Horea al Judeţului Mureş au fost solicitaţi să intervină de urgenţă la Combinatul Azomureş, unde a avut loc o explozie urmată de un incendiu cu flacără deschisă şi degajări de fum la staţia de amoniac III a unităţii.

„Pompierii militari au acţionat rapid în vederea localizării incendiului, acesta manifestându-se local, la nivelul aparaturii din proximitate şi la capetele de ţeavă, în sprijinul lor venind şi un echipaj CBRN, pentru efectuarea măsurătorilor specifice în cazul producerii unor astfel de situaţii de urgenţă care implică substanţe periculoase. În acest sens, în scopul prevenirii populaţiei din zona limitrofă a operatorului economic a fost transmis un mesaj RO-ALERT, fiind precizat faptul că evenimentul nu prezintă pericol pentru cetăţeni”, a informat DSU pe pagina de Facebook a departamentului.

Coloana de sinteză de la instalaţia de amoniac unde a izbucnit incendiul a fost depresurizată, incendiul a fost lichidat, iar actualmente zona este supravegheată de echipajele de intervenţie. De asemenea, până la momentul publicării anunţului, nu fuseseră depistate substanţe periculoase în atmosferă. O echipă de experţi din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă condusă de adjunctul inspectorului general al IGSU se va deplasa la Târgu Mureş în vederea evaluării tuturor aspectelor strâns legate de prevenirea unor astfel de situaţii de urgenţă.

La locul evenimentului s-a intervenit cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 1 autospecială pentru descarcerare, 1 autospecială CBRN, 1 autoscară, 5 ambulanţe SMURD (1 terapie intensivă mobilă cu medic), 4 ambulanţe SAJ, 1 punct de comandă mobil, 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.