Întrebat despre costurile mari pentru chirii la Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a susţinut că situaţia este similară în toate oraşele din Europa, cu o calitate mare a vieţii.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a susţinut, joi, la un post de radio local că la Cluj-Napoca sunt cele mai mari chirii din ţară deoarece municipiul oferă o calitate ridicată a vieţii.

„Aşa este peste tot în oraşele cu o calitate mare a vieţii. Dacă vom da drumul la toate construcţiile care să nu respecte cadrele legale, va scădea preţul imobilelor, dar va scădea şi calitatea vieţii”, a declarat Boc.

Edilul a susţinut, marţi, la începutul şedinţei Comisiei Tehnice de Amenajare Teritorială şi Urbanism (CTATU), că nu se va face rabat la calitatea construcţiilor, iar regulile vor fi „vlabile pentru toată lumea”.

Boc a transmis dezvoltatorilor imobiliari că municipiul Cluj-Napoca trece la o nouă fază a dezvoltării, concentrată pe calitate, şi nu pe cantitate. El a afirmat că niciunui investitor nu îi va fi permis să realizeze construcţii care să scadă calitatea vieţii clujenilor.

„Orice propunere vine în faţa dumneavoastră, să aveţi în minte că nu permitem scăderea calităţii, orice proiect va trece prin furcile caudine ale specialiştilor din comisie.

Nu avem voie să scădem standardul, din respect pentru cetăţeni, să scădem calitatea vieţii. Acum avem şi instrumente legale, ţine doar de noi să le aplicăm. Voi cere explicaţii acolo unde consider că trebuie”, a afirmat Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.