Dreptate pentru Săndel!

Pe data de 27 decembrie 2020, pe raza satului Perișoru, într-o operațiune de prindere a unui criminal, au fost angrenate câteva zeci de polițiști naționali, jandarmi și polițiști locali.

În seara zilei de Crăciun, pe raza comunei Borcea, Marius Georgian Chelaru și-a înjunghiat iubita, cu 5 lovituri de cuțit aplicate în zona gâtului. Gabriela a fost asasinată, la numai de 21 de ani, de cel cunoscut drept „Criminalul fără o mână”, adică de Marius, pe care-l cunoscuse, în urmă cu nici 3 luni, pe Facebook.

La acest moment, asasinul e trimis în judecată, pentru comiterea infracțiunii de omor, dosarul fiind pe rolul Tribunalului Călărași, cu numărul 215/116/2021. După comiterea faptei, pe raza localității Borcea, în seara de Crăciun, criminalul s-a făcut nevăzut. După 2 zile, forțele de ordine au dat năvală pe raza satului Perișoru, unde își avea domiciliul acesta.

Marius Georgian Chelaru se ascundea, pe strada Pajiștei, nr. 25, în beznă, sub un șopron. Polițistul local Săndel Prisneanu, din cadrul Poliției Locale Călărași, este cel care l-a văzut, și-a alertat colegii și l-a imobilizat. Săndel Prisneanu făcea echipă cu agentul Ion Bratu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Peste nici o lună, o altă crimă a șocat comunitatea călărășeană după ce, în cartierul Livada, din municipiul Călărași, a fost identificat un bătrân, în vârstă de 94 de ani, ucis în mod bestial prin aplicarea mai multor lovituri de ciocan și topor, în zona capului.

Crima de pe strada Merilor, din municipiul Călărași, a avut loc la data de 21 ianuarie 2021. Asasinii au fost identificați datorită flerului unei patrule formate din Erika Dănciulescu, agent în cadrul BOP din cadrul Poliției Municipiului Călărași, și Săndel Prisneanu, polițistul local care l-a prins, cu nici o lună în urmă, pe asasinul Gabrielei Gerea, din Borcea.

Europol, Sindicatul Polițiștilor Europeni anunță că Inspectoratul de Poliție Județean Călărași a recompensat-o, pe tânăra agentă, cu un „Certificat de apreciere”. Tot Europol descrie, din unghiul polițiștilor naționali, faptele din seara teribilă de 21 ianuarie 2021, când doi tineri, Marian Enciu și Ionuț Aurel Mustafa, l-au ucis, în mod bestial, pe bătrânul Florea Ilie: „În noaptea de 22 ianuarie, în jurul orei 02:00, colega noastră Erika, din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliției Municipiului Călărași, în timp patrula pe străzile municipiului, a observat 2 tineri ce se deplasau pe jos, care aveau un comportament suspect la vederea echipajului de poliție.

În acel moment colega noastră a luat decizia legitimării celor doi tineri. Imediat a observat pe îmbrăcămintea acestora, pete de culoare închisă ce păreau a fi de sânge. Sub pretextul necesității de a-i verifica în bazele de date, i-a condus la sediul poliției unde suspiciunea ei s-a confirmat. Cei doi au recunoscut că în noaptea respectivă au pătruns fără drept în locuința unui bătrân de 95 de ani pe care l-au ucis cu sânge rece, aplicându-i mai multe lovituri de topor în zona capului.

Doar flerul colegei noastre a făcut ca astăzi să nu discutăm despre doi criminali liberi, care se puteau plimba nestingheriți printre noi și care puteau comite alte asemenea fapte.” Tânăra agentă Erika a făcut totul. Nici urmă de Săndel… Erika Zica Elena Dănciulescu e angajată, în IPJ Călărași de circa 9 luni. E venită din Craiova. Nu cunoaște străzile din municipiu nici cu GPS-ul!

Săndel Prisneanu lucrează, în cadrul Poliției Locale Călărași, de peste 25 de ani. Dacă cineva crede că Erika Dănciulescu a fost cea care a avut fenomenala intuiție că cei doi tineri sunt niște asasini sadici, însemnă că trăim într-o lume anormală. Evident că, oricât de perspicace ar fi fost tânăra agentă din cadrul IPJ Călărași, aceasta nu-i putea legitima și conduce la sediu, pe cei doi criminali, fără sprijinul polițistului local Săndel Prisneanu.

Erika, în prezența autorităților județene, inclusiv cea a noului prefect Valentin Barbu, a primit, ieri, un „Certificat de apreciere”. De Săndel Prisneanu nu a amintit nimeni, nimic. Suntem convinși că Săndel Prisneanu nu are de ce să fie mâhnit, pentru atitudinea autorităților, care înțeleg să gratifice oamenii în mod selectiv.

Dacă Erika a primit, din partea autorităților, o hârtie bună de înrămat și de pus deasupra noptierei, Săndel Prisneanu va primi, ca întotdeauna, din partea noastră, un pachet de țigări de foi și trei partide de pescuit, la crap, pe baltă la Potcoava. Dreptate pentru Săndel!

Text: marinbadea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.