A fost panică de dimineaţă la Cavnic, pe drumul spre pârtie. Un autocar plin cu copii a luat foc şi nici măcar şoferul nu a ştiut ce se întâmplă, potrivit informațiilor furnizate de Observatornews.ro. 

Salvarea celor 38 de pasageri a venit de la un bărbat aflat la volanul unei alte maşini, care le-a făcut semn să tragă pe dreapta. Tot el a evacuat pe toată lumea şi a stins incendiul cu propriul extinctor.

Focul care a cuprins motorul autocarului s-ar fi putut transforma rapid într-un incendiu devastator, cu atât mai grav cu cât vehiculul era plin de pasageri. Înăuntru, 25 de copii şi 13 adulţi echipaţi de schi abia aşteptau să ajungă pe pârtiile de la Cavnic. Conducătorul auto aflat în spatele lor a văzut fumul care ieşea din compartimentul motorului.

Dan Daniel, salvator: ”Am ieșit de pe drumul lăturalnic și în momentul când am ieșit pe strada Flotației am văzut că iese fum dintr-un autocar”.

Șoferul din spatele autocarului a stins incendiul cu propriul stingător. Imediat, a făcut semn şoferului autocarului să oprească.

Dan Daniel, salvator: ”Am deschis capota motorului, un foc. Am întrebat șoferul ce se întâmplă, el nici n-a știut că arde autobuzul”.

Nici pasagerii nu şi-au dat seama că se află la un pas de o tragedie.

Salvatorul i-a evacuat pe copiii și adulții din autocar

Salvatorul a avut prezenţă de spirit. N-a stat nicio clipă pe gânduri. Până să vină pompierii, şi-a folosit propriul stingător.

Dan Daniel, salvator: ”Am intrat în autobuz, plin de copii, am scos toți copiii afară, am sunat la 112”.

În câteva minute a ajuns şi primul echipaj din Cavnic, iar după 20 de minute, au primit ajutor şi de la Baia Mare. Totul s-a terminat cu bine, iar turiştii au ajuns la destinaţie, cu ajutorul unui alt autocar trimis pentru ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.