Acuzații grave aduse unui profesor de matematică de la o școală gimnazială din Turda, județul Cluj. Un elev de 12 ani ar fi fost agresat în timpul orei și scos afară din clasă.

Potrivit Stirileprotv.ro, copilul și-a sunat mama plângând, iar apoi i-a povestit totul. Și ceilalți elevi din clasă le-au spus părinților că dascălul l-ar fi lovit pe băiat cu pumnul și picioarele.

Pe dascăl l-ar fi scos din minți faptul că băiatul și-ar fi folosit telefonul în timpul orei. Întâi profesorul l-ar fi atenționat oral. Când nu a fost luat în seamă, ar fi început să îl agreseze pe elev.

Mama Elevului: ”Domnul profesor şi-a ieşit din fire, l-a tras de pe scaun, l-a tras jos, a căzut băiatul. L-a și înjurat, l-a lovit cu piciorul, l-a lovit după cap și l-a împins și a ajuns în perete. De perete practic l-a trântit. L-a aruncat afară. Nu mi-a venit să cred. Pentru că orice ar face un copil, tu ca cadru didactic nu trebuie să avem comportările acestea față de un copil, nu? E foarte rușinos ce se întâmplă”.

Mama copilului caută deja o altă școală pentru cel mic.

Mama Elevului: ”Sunt foarte, foarte dezamăgită. Copilul meu e foarte stresat. A plâns, l-a durut capul, a vărsat, îi e frică, e supărat”.

Și alți părinți ai unor copii din aceeași clasă spun că elevii le-au povestit incidentul. Situația a creat o întreagă revoltă în școală.

Adrian Avram, tatăl unui alt elev din clasă: ”Ieri a venit băiatul acasă, speriat, așa. Tată, la matematică, profesorul l-a prins pe un coleg, l-a tras jos, și l-a lovit cu pumnul. După care l-a scos afară din clasă și i-a dat un picior în fund. Da, era speriat. Toți copiii. Copiii voiau să plece de la oră”.

Profesorul nu este titular pe post și a început să predea în școala din Turda în septembrie. Conducerea unității susține că în sala de clasă dascălul l-ar fi prins de haine pe elev, după care l-a îmbrâncit și l-a scos din clasă. Totuși, a fost începută o anchetă disciplinară.

Daniela Bulgarov, Directoarea Școlii: ”Am chemat cadrul didactic să vorbim, a coborât, dar a refuzat să vorbească. Am sunat la poliție, am spus ce s-a întâmplat, am informat inspectoratul și în final am convocat comisia de disciplină”.

Alexandra Luca, Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj: ”Polițiștii municipiului Turda s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă”.

Profesorul acuzat nu a putut fi contactat pentru a-și putea expima un punct de vedere în tot acest scandal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.