Reprezentantul asociației de proprietari – cum ar fi președintele de bloc – are dreptul să intre în orice apartament din clădire fără acordul proprietarului, în unele situații, pe baza unui preaviz cel puțin 24 de ore, potrivit AvocatNet.ro

Cei care restricționează accesul membrilor asociației în propria locuință riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

Concret, reprezentanții asociațiilor de proprietari pot intra în orice apartament pentru realizarea lucrărilor de construcții sau reparații ori în situații de urgență.

Pot face acest lucru pe baza unui preaviz motivat scris, din partea asociației de proprietari, de cinci zile (pentru construcții/reparații) sau de 24 de ore (pentru situații de urgență).

Citește mai multe pe AvocatNet.ro.

2 COMENTARII

  1. tu de unde vii unde traiest s au ai baut matraguna e una sa intri in scara unui bloc si alta e sa intri in apartamentul omului,voi chiar sunte ti tampiti la cap ma,un control inopinant fara mandat nu au ce cauta la tine in casa si vii tu un zapacit ca in romania este lege sa intre vasalica p..i bumbului din capatu satului la tine in casa vaii si amar de capatana voastra de cureti un cap normal nu poate gandi as fel!

  2. bai tartane ceteste legea inbunatatita da marili specilisti :Bogdan Ghinea fonctionar la MDRP si Mereuta Mihai presedinte da Liga-Habitat,presedintili are voie sa intre in casa si sa bage mana sub plapuma sa vada daca-i cald lu muierea ta,mai alees in lipsa ta si prezenta muierii,dar legiuitorii au uitat sa spuna care-i organu constator,politia locala,politia mediului,politia rutiera,.Asa-i cand ajung mari dregatori cei cu numaidoi nieuroni si aia atrofiati.MARE GRIJA CAT TIMP STAU LA AVIZIER,USI,GEAMURI,,,NOTIFICARI,CERERI IN ,SI……””

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.