Premierul Florin Cîţu a anunţat sâmbătă că deputatul Alexandru Muraru este noul preşedinte al filialei din Iași a Partidului Naţional Liberal, în urma alegerilor interne acesta obţinând 387 din 400 de voturi.

„Alexandru Muraru este noul preşedinte al PNL Iaşi. 387 de voturi din 400! Am toată încrederea în el, ne susţinem reciproc, aşa cum a anunţat şi el. Facem echipă şi la Guvern, şi în partid! Bun venit în echipa câştigătoare, Alex!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, premierul Florin Cîţu.

În timpul discursului susţinut pe scena Teatrului Naţional din Iaşi, Cîţu le-a spus celor 400 de liberali prezenţi la Conferinţa Judeţeană de Alegere a Biroului Permanent Judeţean că a venit pentru a susţine „nu doar un consilier, ci un prieten”.

„Sunt astăzi aici pentru a-mi susţine nu doar un consilier, ci un prieten. Un prieten bun, cu suflet blând, dar în acelaşi timp şi un lider tenace. Veţi vedea acest lucru în perioada următoare. Aceste alegeri nu sunt nici despre mine, nici despre contracandidaţii mei.

Aceste alegeri sunt despre ceea ce vrea să fie PNL în următorii patru ani. Eu vă spun ce vreau eu să fie. Vreau să fie cel mai mare partid politic din România. Asta vreau să fie PNL. Şi ştiu că putem să facem acest lucru”, a spus Florin Cîţu în discursul care a precedeat începerea votului pentru alegerile interne ale filialei PNL din Iași, relatează Agerpres.

Deputatul PNL Alexandru Muraru era preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, după ce, la mijlocul lunii mai, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, s-a suspendat din funcţie, întrucât este acuzat de DNA de fapte de corupţie săvârşite atunci când era ministru al Mediului.

Alexandru Muraru este totodată şi reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului şi xenofobiei.

Ludovic Orban: Mă bucur că propunerea mea de președinte interimar a fost confirmată

Și preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, l-a felicitat pe deputatul Alexandru Muraru pentru că a câştigat alegerile pentru conducerea PNL Iaşi.

„Îl felicit pe Alexandru Muraru pentru alegerea sa în fruntea PNL Iaşi. Le-am spus astăzi colegilor de la Iaşi că avem un mesaj puternic care trebuie transmis către toţi locuitorii din toate judeţele Moldovei, şi anume că PNL are care prioritate zero dezvoltarea Moldovei, ridicarea Moldovei, atragerea de investiţii şi dezvoltarea infrastructurii”, a scris Orban sâmbătă, pe Facebook.

Într-o postare ulterioară, Ludovic Orban a ținut să sublinieze că el a fost cel care îl propusese pe Alexandru Muraru ca președinte interimar al organizației.

„Mă bucur că propunerea mea de președinte interimar, Alexandru Muraru, a fost confirmată astăzi în alegerile interne. Îl felicit pe Alex, pe Lucian Rusu, pe Liviu Brătescu, pe Alin Andrieș și întreaga echipă aleasă astăzi. Iașul se consolidează și continuă parcursul bun din ultimii ani”, a scris Ludovic Orban.

El le transmite liberalilor că trebuie să aibă obiective clare la nivelul fiecărui judeţ, pe care să le şi realizeze.

„În acest fel, oamenii ne vor judeca după realizările concrete, după măsurile concrete pe care le-am luat şi, mai ales, după o îmbunătăţire completă a vieţii lor de zi cu zi. Este obligaţia conducerii PNL şi a reprezentării sale guvernamentale să sprijine toţi primarii PNL, să sprijine proiectele de investiţii, indiferent dacă au o opţiune sau alta la Congres.

Nu există discriminare, toţi primarii PNL trebuie să fie sprijiniţi, dintr-un motiv simplu, pentru că oamenii ne vor judeca după ceea ce vor face bun primarii din fiecare comunitate locală”, se mai arată în mesajul postat de Ludovic Orban.

Primarul PNL al Iaşiului, Mihai Chirica, este vizat și el în mai multe dosare penale. În luna aprilie, la Primăria Iaşi au avut loc percheziţii ale DIICOT, într-un dosar referitor la concesionarea unui teren al municipalităţii. În acest caz, edilul Mihai Chirica este urmărit penal, alături de alte 14 persoane. De asemenea, Mihai Chirica a fost trimis în judecată într-un alt dosar DNA care vizează achiziţionarea unor autoturisme de către Primăria Iaşi.

În aceste condiții, și primarul Mihai Chirica s-a autosuspendat, în aprilie, din funcția de președinte interimar al PNL Iași.

La rândul lor, Florin Cîțu și Ludovic Orban sunt într-o competiție internă, ambii candidând la Congresul PNL din septembrie pentru funcția de președinte al partidului.

Sursa știre : Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.