Deși eliberat condiționat înainte de împlinirea termenului, Liviu Dragnea va avea în continuare suspendate unele drepturi, potrivit sentinței din 2019.

Fostul lider social-democrat nu va avea dreptul să candideze și nici de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat timp de trei ani după data eliberării.

De asemenea, problemele lui nu s-au încheiat: pe numele lui LiIviu Dragnea mai există două dosare penale, dintre care unul trimis în judecată, potrivit Digi24.ro. 

Condamnarea în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman i-a adus lui Liviu Dragnea nu numai trei ani și jumătate de închisoare, ci și interdicția exercitării unor drepturi, precum dreptul de a fi ales sau de a ocupa o funcție de autoritate.

„În baza art. 65 alin. 1 din Codul penal 1969, aplică inculpatului Dragnea Nicolae Liviu pedeapsa complementară a interzicerii exercițiului drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, b și c din Codul penal 1969 pe o durată de 3 ani”, a stabilit instanța care l-a condamnat pe Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.