Tribunalul Bucureşti a respins ca nefondată acţiunea intentată de fostul şef suprem al PSD, Liviu Dragnea, împotriva cunoscutului protestatar Marian Moroşanu, zis şi „Ceauşescu”. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Avocata Flavia Teodosiu îi cerea lui Moroşanu, în numele lui Dragnea, daune morale de 10.001 euro, plus plata cheltuielilor de judecată.

Mai mult, fostul lider PSD voia ca instanţa să-l oblige pe protestatarul anti-PSD să-i ceară scuze publice şi să retracteze public toate „injuriile şi denigrările adresate subsemnatului, precum şi publicarea pe cheltuiala reclamantului pârât a hotărârii judecătoreşti din prezenta cauză, în cel puţin două ziare cu tiraj naţional”.

Dragnea se plânge că a fost hărţuit de protestatarul anti-PSD.

„S-a ajuns la lezarea integrităţii fizice a subsemnatului prin acţiuni cu profund caracter denigrator (a scuipa, a arunca diverse obiecte pe parbrizul autoturismului cu care mă deplasăm). Au fost nenumărate situaţii în care subsemnatul, nu numai că am fost jignit, denigrat, ci şi scuipat sau pus în pericol prin activităţile pe care numitul Tivilic Marian Moroşanu a ales să-şi manifeste dreptul de a protesta. Mi-a fost lezată integritatea fizică, nu numai demnitatea şi onoarea.

Ori de câte ori subsemnatul am avut, în calitate de persoană publică, apariţii la evenimentele sociale şi profesionale, televizate sau nu, dar a căror dată şi oră erau cunoscute, numitul Moroşanu Tivilic Marian s-a prezentat la acele evenimente, cu scopul de a mă jigni, fie cu privire la viaţa persoană, fie cu privire la familia mea, fie cu privire la calitatea mea de preşedinte PSD, fie cu privire la calitatea mea de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, se arată în plângerea lui Dragnea.

În documentul citat, fostul şef al PSD a susţinut că, într-unul din aceste incidente, aflându-se în curtea sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Moroşanu „a fluturat o pereche de cătuşe cu care m-a ameninţat, susţinând (…) că am furat bani de la copii, că sunt un prost, un escroc, un hoţ şi un mafiot pe care îl apără slugile lui, adică jandarmii prezenţi la sediul ÎCCJ la acel termen de judecată pentru a asigura liniştea şi ordinea publică”.

Vedeţi mai jos plângerea integrală a lui Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.