Potrivit publicației Defapt.ro, un demnitar PSD care s-a făcut remarcat prin faptul că plânge de mila pensionarilor a schimbat patru mașini de lux în ultimii patru ani. Acesta este secretar de stat în ministerul Muncii, după ce anterior a fost consilier al ministrului Muncii Olguța Vasilescu și consultant PSD.

Patru mașini de lux în patru ani

Declarațiile de avere ale secretarului de stat Cristian Vasilcoiu, din 2017 până în 2022 (care include anul fiscal 2021), arată că el a deținut: un Porsche, un Audi A6, un BMX X5, iar acum are un BMW seria 7. Toate sunt însă mașini second-hand. În plus, el a moștenit un Chevrolet Kalos.

În 2018, și-a cumpărat două apartamente în zona București, unul de 25 mp, în Chiajna, și altul de 75 mp chiar în București. Vasilcoiu a reușit să facă aceste achiziții din salariul de bugetar, plus veniturile soției sale, care lucrează la o agenție de turism și câștiga circa 3.500 de lei pe lună.

Cristian Vasilcoiu a făcut dreptul la o facultate din Craiova, a fost jurnalist la circa 15 publicații, iar în 2017 a ajuns consilierul pe comunicare al ministrului Muncii, Olguța Vasilescu. Deși nu avea nici o calificare în domeniu, a fost numit în structurile de conducere a două institute de cercetare, Mecatronica și de Cercetare în domeniul Muncii și Protecției Sociale. De aici, el câștiga în total peste 3.000 de lei pe lună.

În 2022, odată cu revenirea PSD la guvernare, Vasilcoiu a ajuns secretar de stat la ministerul Muncii.

Vasilcoiu: Cîțu, un drogat

El s-a făcut remarcat prin pozițiile extrem de agresive în care își apăra partidul.

„„USR a amanetat, prin PNRR, nu doar pensiile în vigoare, ci și pe cele ale actualilor angajați, dar până și pe cele ale copiilor lor, viitori angajați! Procentul de 9,4% din PIB pentru toate pensiile din România trebuie respectat până în anul… 2070”, scria el, în februarie 2022.

În 2019, el scria pe Facebook că Florin Cîțu se droga: „Bine, el fuma intr-una marijuana și derivate! Și mulți amici de-ai lui.

Repet, nu am scris niciodată nimic, DAR NU MI SE PARE NORMAL CA UN DROGAT, care fumează zilnic și constant, SA AJUNGĂ SA FIE MINISTRU DE FINANTE!!!”.

Replică: Autorul este un apropiat al partidelor de dreapta

Secretarul de stat Cristian Vasilcoiu a trimis redacției defapt.ro un punct de vedere pe care-l Redăm în care încearcă să ne arate cât e de sărac, de fapt:

„Când m-am angajat prima dată la stat, în februarie 2017, după 17 ani în care am lucrat în presă, conduceam deja acel Posche Cayenne, la care se face trimitere în articol.

Celelalte autoturisme la care se face referire nu le-am deținut în același timp, ci când am vândut unul, l-am luat pe următorul, iar diferența am asigurat-o mereu prin credit bancar, care este menționat în declarația de avere.

În cazul garsonierei și apartamentului menționate de asemenea în declarația mea de avere, este vorba tot de credit bancar imobiliar, iar avansul a fost achitat din banii pe care i-am obținut din vânzareaa apartamentului din Craiova, pe care l-am moștenit după decesul părinților.

Sper ca, pentru o cât mai corectă informare a opiniei publice să faceți aceste precizări în articolul pe care l-ați publicat.

De altfel, nu am absolvit o facultate privată, așa cum scrie în articol, ci una de stat, Facultatea de Drept Nicolae Titulescu din cadrul Universității din Craiova, cu media de licență 9,71.

Totodată, am făcut Școala de Jurnalism Felix Aderca din Craiova, un proiect pilot inițiat de MTS, atunci când acesta era condus de ministrul Alexandru Mironov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.