Ioan Munteanu, fost şef al PSD Neamţ condamnat pe fond la 6 ani de puşcărie pentru o mită de 400.000 de euro, s-a înscris şi el în rândul inculpaţilor care aşteaptă să beneficieze de efectul deciziei Curţii Constituţionale cu privire la prescripţia faptelor, relatează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, Munteanu are 3 luni la dispoziţie să precizeze dacă doreşte sau nu să fie judecat în continuare, în ipoteza în care instanţa constată că nu mai poate fi tras la răspundere penală.

Procurorii reţin în rechizitoriul trimis în instanţă abia în 2017 că Ioan Munteanu a pretins la finele anului 2009 – începutul anului 2010 un procent de 5% din valoarea unui contract încheiat de S.C. Romsys SRL Bucureşti cu Hidroelectrica – Filiala din Piatra Neamţ, în schimbul exercitării influenţei asupra conducerii acestei companii de stat pentru deblocarea unor plăţi către Romsys SRL, primind astfel suma totală de 400.000 euro.

Au trecut mai bine de 12 ani de la data faptelor, timp în care Ioan Munteanu s-a ales cu o condamnare pe fond la 6 ani de închisoare. Decizia Tribunalului Bucureşti a venit abia în data de 2 noiembrie 2020. CCR a constatat, în 2018, că dispoziţiile art 155 nu sunt suficient de clare, iar prin decizia din 26 mai 2022, că legea nu a fost pusă în acord cu dispoziţiile Curţii, continuă site-ul citat.

Articolul integral aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.