David Muniz, însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, a afirmat într-un interviu acordat la TVR că e nevoie de timp pentru a reface statul de drept în România, şi a reiterat poziţia SUA în privinţa desfiinţării Secţiei Speciale de Investigare a Magistraţilor.

„În problema SIIJ, poziţia noastră a fost clară şi o repet. Credem că această coaliţie trebuie să îşi ţină promisiunile pentru a desfiinţa SIIJ. Multe instituţii europene de justiţie s-au pronunţat clar că acea Secţie ar trebui desfiinţată”, a declarat diplomatul american.

Totodată, Muniz este de părere că „este încă prea devreme pentru coaliţie”.

„Ei muncesc din greu şi cred că rezultatele se vor vedea. Se munceşte mult în parlament şi la guvern pentru a găsi calea cea mai bună, pentru a se ţine de acele promisiuni, pentru a readuce, a reface statul de drept în România şi sunt foarte încrezător în legătură cu asta, dar e ceva care ne preocupă. Este în interesul strategic al SUA să vadă statul de drept respectat”, a afirmat acesta.

Nu în ultimul rând, David Muniz a subliniat că fenomenul corupţiei este şi o ameninţate la adresa securităţii unui stat, întrucât permite unora să exploateze slăbiciunile statului respectiv.

„Printre alte motive, preşedintele Biden a făcut din lupta anticorupţie o prioritate de securitate naţională. Corupţia nu este doar o problemă, deşi este o problemă gravă, pentru ţările în care există.

Este o ameninţare la adresa securităţii, pentru că permite unora să exploateze slăbiciunile acelei ţări. Şi din acest motiv suntem foarte interesaţi să vedem progrese”, a precizat diplomatul SUA.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.