Gabriela Josefina Boitor din Satu Mare se află de zece ani în sistemul instituționalizat de protecție socială, potrivit RadioCluj.ro.

Acum are 18 ani și a absolvit ca șefă de promoție Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși din municipiul Satu Mare.

Ea spune că exemplul ei poate fi urmat de toți tinerii care cresc în casele de copii și doresc să reușească în viață prin forțele proprii.

Gabriela avea doar 10 ani când, împreună cu trei frați, a ajuns la Casa de Tip Familial Daniel din localitatea sătmăreană Borlești. Părinții ei locuiesc în Satu Mare, dar când este întrebată despre ei, Gabriela se rezumă la a spune doar că păstrează legătura și că așa a vrut Dumnezeu ca ea și frații ei să crească în sistemul instituționalizat de protecție socială.

În schimb, Gabriela vorbește cu multă bucurie despre faptul că a absolvit liceul ca șefă de promoție, și spune că a învățat foarte mult pentru a demonstra că poate să-și depășească limitele.

Corina Codaț, șefa Casei de tip Familial Daniel, spune despre Gabriela că a fost mereu o elevă conștiincioasă și foarte ambițioasă, și că a demonstrat cu prisosință că dacă îți dorești ceva și lupți pentru a fi cel mai bun, se poate.

În continuare, planurile Gabrielei înseamnă examenul de bacalaureat și urmarea unei școli post liceale în domeniul protecției mediului. Ea se gândește și la urmarea unei facultăți, dar încă nu este decisă dacă va fi Psihologia sau alt profil.

Stela Tudor/FOTO: Facebook

Radio Cluj (sursa acestei știri) poate fi ascultat şi online, AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.