Potrivit Digi24.ro, un schimb de replici dincolo de orice normă parlamentară a avut loc joi între Alina Gorghiu și George Simion, în timpul ședinței reunite a plenului pentru citirea moțiunii de cenzură.

Liderul AUR a acuzat-o pe vicepreședinta Senatului că încalcă Constituția, în vreme ce Alina Gorghiu l-a făcut „maimuță”.

George Simion: – Uitați ce supărată este doamna Gorghiu. Doamna Gorghiu, încălcați Constituția!

Alina Gorghiu: – (…) Dumneavoastră urlați ca o maimuță și n-are voie nimeni să spună nimic aici.

George Simion: – Urlu ca o maimuță, zice doamna Gorghiu.

Alina Gorghiu: – Știți de ce? Pentru că ați pus mâna pe domnul Roman fizic, colegii dvs. se poartă ca niște huligani. Nu este în regulă să agresați un deputat.

George Simion: – N-am pus mâna eu. Nu e în regulă să încălcați Constituția. N-avea de ce să conducă el această ședință.

Scena a avut loc în plenul reunit al Parlamentului, convocat de preşedinţii Camerei Deputaţilor și Senatului, Ludovic Orban și Anca Dragu, la ora 16.00, pentru citirea moţiunii de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului Cîțu.

Ședința a început cu un scandal uriaș, având ca miză cine conduce ședința, în lipsa lui Ludovic Orban, care și-a delegat atribuțiile și a absentat. Deputatul PNL Florin Roman s-a ținut cu mâinile de microfon, în timp ce chestorii trăgeau scaunul de sub el, în încercarea de a conduce ședința plenului reunit.

În cele din urmă el a fost evacuat de la prezidiu, iar ședința a fost condusă de Anca Dragu, președinta Senatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.