Loading...

Lupta pentru Prezidențiale a început, deși întreruptă de un șir de evenimente nefericite. Pentru scaunul suprem din Stat se vor lupta politicieni care se cred capabili să conducă România.

Poate cea mai surprinzătoare luptă va fi dusă între Klaus Johannis și Dan Barna, mai ales că aceștia vor miza cam pe același electorat. Nu vă așteptați la o luptă “curată” deoarece niciodată nu a fost. Deocamdată, însă, a apărut un rezultat extrem de surprinzător, având în vedere ca USR mizează extrem de mult pe Diaspora. Evident, eșantionul a fost realizat pe Facebook, deci locația fiecăruia este destul de greu de stabilit, însă grupul civic care a făcut acest sondaj, are în mare majoritate membri stabiliți în afara tarii.

Haideți să vedem totuși rezultatul:

Bună ziua, in urmă cu 2 săptămâni am postat un sondaj public in mediul online de la noi de pe pagina cu întrebarea : “…

Publicată de Diaspora Europeană Oficial pe Luni, 19 august 2019

Surprinzător, este? Sau nu? Cine credeți că va câștiga într-un final?

Vă reamintim, în legătură cu votul românilor din diaspora, următoarele: Camera Deputaților a votat, decizional, proiectul de lege prin care votul în Diaspora pentru alegerile prezidențiale este extins la trei zile. Legea mai prevede ca votul în România și în Diaspora să fie extins până la ora 24.00, în cazul în care există cetățeni în secția de votare.

Comisia specială a Parlamentului a dat un raport favorabil, pe modificările aduse legislaţiei electorale, pentru facilitarea votului în diaspora, la următoarele alegeri care vor avea loc în România.

Astfel, s-a decis ca votul prin corespondenţă să se aplice nu doar la alegerile parlamentare, cum este prevăzut în lege, în prezent, ci şi la alegerile prezidenţiale. În plus, s-a decis să se introducă votul anticipat, pe trei zile, pentru a se evita cozile de la secţiile de votare organizate în alte ţări.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.