De fiecare dată când vine vorba despre fotbal, din ’90 încoace, noi ar trebui să fim tăcuți și asta în timp ce punem pariuri grele pe adversarii noștri. Dar ce să vezi, națiunea renaște la fiecare meci, mândria de a fi român și ea, alimentată la greu de comentatorii parcă vizionând alt meci, plus crainicul de pe teren care urlă când întra unul de-al nostru de zici că intră cel puțin unul de joacă la fel ca Pele!

Asta s-a întâmplat și aseară, când cu sufletul la gură mii de suporteri au încurajat o națională obosită încă înainte de a intra pe teren. A fost exact cum ne-am așteptat, poate ceva mai bine, având în vedere că dacă e să fim realiști, n-ar trebui să ne așteptăm la absolut nimic! Cât ne vom mai păcăli singuri, sperând la ceva ce trebuie realizat prin performanță, nu prin rugăciuni? Se vede clar setea suporterilor de a-și susține naționala, dar dacă nu e, de ce o tot inventam?

Loading...

Apropo de suporteri, au făcut-o și ei de oaie, stricand momentul de reculegere, de parcă erau nerăbdători să înceapă odată meciul ăla în care-i vom zdrobi pur și simplu pe spanioli. Dincolo de lovitura pe care o va primi însă naţionala, rămâne şi ruşinea faptului că, în debutul întâlnirii, nu s-a respectat momentul de reculegere ţinut în memoria fiicei lui Luis Enrqiue, decedată de curând după o luptă cu cancerul osos. În loc să tacă din gură, nişte imbecili au scandat ce le-a trecut prin cap. Potrivit Digi Sport, această ruşine a fost taxată de presa Internaţională. Dar suntem obișnuiți cu rușinea, ce naiba! De ce să o avem doar când privim tabela de marcaj, când o putem avea și cu steagul în mâini, huiduind ca niște descreierati atunci când ar fi trebuit să fie liniște deplină…

Dincolo de toate astea, rămâne speranța. Încă odată, am jucat mai bine ca niciodată, dar am pierdut ca întotdeauna. Suntem buni dar n-avem noroc, asta e. Poate data viitoare, sau așteptăm cu mare interes o echipă super-slabă gen Insulele Feroe, meci în care vom vorbi de jucătorii noștri ca de niște super-vedete. Ca doar ne place să ne mințim singuri, nu-i așa??

A, să nu uit: urlam cât ne ține pieptul și susținem naționala, dar de pariat, am pariat pe spanioli. Suntem naționaliști dar până la bani, ce naiba!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.