Neînţelegerile din Coaliţie au generat o ascensiune surprinzătoare a celor de la AUR. În cel mai recent sondaj INSCOP, formaţiunea care a intrat în Parlament abia în urmă cu 2 ani ar obţine 20,6 la sută din voturi, potrivit Observatornews.ro. 

Procentul plasează AUR pe locul al doilea, după PSD, care ar primi 34.4 la sută din voturi. Formaţiunea condusă de George Simion i-a devansat, însă, pe liberali, care sunt la guvernare.

Popularitatea AUR nu este chiar atât de neaşteptată, daca privim lectiile istorice. În vremuri tulburi, formaţiunile care se plasează în extreme si au opinii radicale s-au bucurat de un mare succes. Cei de la AUR exploatează etno-naţionalismul, antiglobalizarea şi ortodoxia. Cu alte cuvinte, preiau un val de nemulțumiri și-l transformă în promisiuni. Este rețeta aplicată și de celelalte partide, în general.

De asemenea, exprimă cât se poate de deschis o atitudine ostilă comunităţii LGBT, dar şi un dispreţ faţă de partidele cu vechime, partidele tradiţionala, reproșându-le că nu au făcut absolut nimic. Iar de la începutul pandemiei, membrii formaţiunii au mizat pe cartea de antivaxxeri, una care a produs un electorat destul de consistent.

Liste negre întocmite de AUR

Dar, dacă cineva încearcă să decreteze că AUR este o formaţiune extremistă, intră pe lista neagră. Pe pagina de Facebook a AUR a apărut, deja, un sondaj cu cele mai toxice publicaţii media care îşi permit să acuze partidul de extremism.

Adevarul este undeva la mijloc 

Dacă ne uităm la mogulii care dețin presa din România, observăm diferite personaje implicate în viața politică. Televiziunile în special, au un impact enorm asupra populației, deci miza este enormă. Ar lăsa cineva asta, la voia întâmplării, totuși?

Premierul Ciucă a condamnat, tot pe Facebook, încercarea celor de la AUR de a intimida jurnaliştii. Este și normală această reacție, doar vine din partea Partidului tocmai devansat.

1 COMENTARIU

  1. Ei eu nu cred ca au asa de mult ,sincer nu cred ca exista atatia prosti in tara asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.