Potrivit Aleph News Florin Cîţu, omul care gestionează banii ţării și propus de două ori premier (între timp și înscăunat în această funcție) a cam tras mâţa de coadă la liceu. Adică a fost mediocru. De nota 4. Ziarul de Vâlcea scrie că în 1988, Florin Vasile Cîţu a luat 4 la examenul de treaptă a doua la Liceul Energetic din Râmnicu Vâlcea.

Ziarul vâlcean scrie că actualul ministru ar fi trebuit să intre la şcoala profesională, dar l-au salvat pilele părinţilor. Directorul liceului din acea vreme l-a mutat din pix pe tânărul Cîțu la liceu. După absolvire, a ratat doi ani la rând admiterea la ASE, după care a intrat la o universitate privată.

De la nota 4 în liceu, Cîțu a absolvit în 1996 Grinnell College din America, specializarea economie-matematică, şi acum e tratat ca o adevărată vedetă pe pagina de internet a şcolii.

„Situaţia financiară a României este bună şi nu vor exista probleme în următoarele luni”, a spus Cîţu, într-un live pe Facebook.

Nicio vorbă despre datoria publică de 44 la sută din PIB, sutele de mii de joburi pierdute în lunile de pandemie. Doar cuvinte mari despre cât de performant este acesta. 

„Am asigurat finanţarea pentru prima parte a anului viitor. Vorbim de cheltuielile pentru primele 4 sau cinci luni ale anului viitor. Nu există nicio problemă pentru cheltuieli, mai ales pentru cheltuielile în Sănătate. Banii sunt, îi avem, nu este nicio problemă să putem să le dăm drumul, să facem aceste cheltuieli. Salarii, pensii etc nu există nicio problemă.”, a spus ministrul Finanţelor, pe atunci.

Florin Cîțu apare și în alte subiecte, nu doar politică și școală.

Pe 25 februarie Curtea Supremă a decis  definitiv dacă desființarea Direcției Juridice din Ministerul Finanțelor, decisă de Cîțu, este legală.

Direcția este aceeasi care a reprezentat Statul în procesul, culmea, cu tatal lui Cîțu. Seniorul Cîțu se luptă cu Statul pentru păduri care se întind pe mai multe hectare, în Vâlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.