CFR Călători a reparat, de la începutul anului, 10 locomotive electrice, trei locomotive diesel-electrice şi trei automotoare şi a efectuat servicii de modernizare la şapte locomotive şi speră ca în perioada următoare să îi fie aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli, potrivit datelor companiei, remise la solicitarea AGERPRES.

„CFR Călători, în baza acordurilor cadru atribuite conform legislaţiei în vigoare, are încheiate contracte cu societăţi reparatoare de profil pentru reparaţia materialului rulant motor (locomotive şi automotoare).

În baza acestor contracte, de la începutul anului 2021 şi până în prezent, au fost reparate: 10 locomotive electrice, trei locomotive diesel-electrice şi trei automotoare.

Până la sfârşitul anului 2021, va fi continuat programul de reparaţii. Pentru continuarea programului de reparaţii, CFR Călători, a demarat proceduri de achiziţii servicii de reparaţii, cu contractare estimată începând cu luna august 2021”, au spus reprezentanţii companiei.

În altă ordine de idei, reprezentanţii CFR Călători cred că Bugetul de Venituri şi Cheltuieli va fi aprobat în perioada următoare, deşi acest lucru era susţinut şi în urmă cu o lună.

„CFR Călători face toate demersurile necesare adoptării Bugetului de Venituri şi Cheltuieli. Apreciem că acest buget va fi aprobat în perioada imediat următoare”, au răspuns aceştia la solicitarea AGERPRES.

Prezent în urmă cu o lună la lansarea Trenurilor Soarelui, directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante, a dat asigurări că faptul că bugetul companiei încă nu a fost aprobat nu afectează lucrările de mentenanţă şi de reparaţie necesare pentru materialul rulant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.