Deputatul Mihai Ioan Lasca, intrat în Parlament pe listele AUR, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Oradea la doi ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității. El este acuzat că în 2019 a blocat în trafic un șofer, pe care l-a și bătut.

Curtea de Apel Oradea a respins ca nefondat apelul lui Mihai Ioan Lasca și a menținut decizia Judecătoriei Oradea din noiembrie 2020. Bărbatul se va afla sub supraveghere patru ani, timp în care este obligat să anunţe ofițerul de probațiune dacă își schimbă locuinţa şi dacă pleacă de acasă mai mult de 5 zile.

Ioan Mihai Lasca este acuzat că, pe 24 august 2019, pe DN79 Oradea – Salonta, la ieșirea din Nojorid, a blocat o mașină după care l-a luat la bătaie pe cel aflat la volan, scrie bihorjust.ro.

Victima le-a povestit judecătorilor că, după ce autoturismul i-a fost blocat, Lasca a coborât din mașina sa și a încercat să deschidă portiera șoferului. Pentru că nu a reușit, a rupt ștergătorul din partea stângă și s-a îndreptat spre portiera din dreapta-față.

A deschis-o și a urcat în vehicul, unde l-a lovit pe cel aflat la volan în față și în zona costală. În urma agresiunii, victima a suferit răni multiple și a avut nevoie de 20 de zile de îngrijiri medicale.

Incidentul a fost înregistrat de un alt conducător auto, iar imaginile au fost folosite ca probă în proces.

Din martie 2021, Lasca figurează ca deputat neafiliat, dar a intrat în Parlament pe listele AUR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.