Cu 70 de voturi împotrivă şi 67 de voturi pentru, deputaţii francezi au respins propunerea guvernului prin care vizitatorii pacienţilor care nu reprezintă cazuri de urgenţă şi cei ai persoanelor din casele de bătrâni trebuie să aibă asupra lor certificatul sanitar la intrarea în instituţie.

Împotriva recomandărilor guvernului, Adunarea Naţională a votat joi împotriva utilizării certificatului sanitar pentru categoriile menţionate, potrivit BFM TV. Proiectul de lege propunea utilizarea certificatului sanitar pentru aparţinătorii care solicitau accesul în instituţiile spitaliceşti, dar şi a vizitatorilor din centrele de bătrâni.

Erau scutiţi de la prezentarea acestui document, însoţitoriii pacienţilor care erau consideraţi ca având nevoie de îngrijiri medicale în regim de urgenţă.

Dezbaterea privind legea certificatului de sănătate va fi reluată în plenul parlamentului

Deputatul Caroline Fiat, de profesie asistent medical, a vorbit despre dificultatea pacienţilor de a obţine documente precum testele covid negative sau certificate de vaccinare într-un timp atât de scurt. Ea a oferit asigurări că pacienţii vor fi protejaţi prin cele mai bune metode.

În luna mai, mai multe relaxări au intrat în vigoare permiţând vizitele în casele de bătrâni şi externarea acestora din azile. Proiectul de lege propus de executiv îşi propune să extindă de la începutul lunii august utilizarea certificatului sanitar (certificat de vaccinare sau test Covid negativ) în cafenele, restaurante,târguri şi expoziţii comerciale, centre comerciale, precum şi trenuri şi autocare care circulă pe distanţe mai lungi.

Sursa știre : observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.