Președintele Iohannis a anunțat noi măsuri restrictive, care vor întra în vigoare de luni: Masca devine obligatorie în toate spațiile închise sau deschide.

Circulația pe timpul nopții va fi restricționată, excepție fac persoanele vaccinate Certificatul verde Covid va deveni obligatorie pentru majoritatea activităților. Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni. 

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, astăzi, la Palatul Cotroceni, cu responsabilii în gestionarea pandemiei iar la finalul acesteia a anunțat unele măsuri restrictive care vor intra în vigoare începând de luni. Totodată, a precizat că Guvernul va hotărî, vineri, mai multe restricții ce vor intra în vigoare și le va detalia.

Principalele declarații:

”Bună seara! Tocmai s-a încheiat o ședință convocată de ieri. Am discutat despre vaccinare, despre școli și despre restricții. Vreau să fiu foarte clar, dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu este așa. În vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, s-au relaxat, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră a Europei, unde lumea este reticentă, suntem în plin val pandemic, iar la noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă.

Dacă vreți să nu ajungeți la spital sau la terapie intensivă, vaccinați-vă!. Noi ca societate, să scăpăm de pandemie. Până atunci, din păcate este nevoie de restricții prin care putem să avem grijă de cei mai vulnerabili.. Până ajung la restricții o să spun câteva cuvinte despre școli. Școlile sunt puternic afectate, prin elevii infectați, dar și profesorii și .. .care se îmbolnăvesc.

Astăzi s-a decis ca această vacanță să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar dar și pentru general și liceal. Începând de luni este vacanță.

Începând de luni, masca devine obligatorie peste tot, și în interior și în exterior. 

Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții, care vor intra în vigoare de luni. Guvernul va hotărî în cel mai scurt timp, vineri, ce restricții intră în vigoare. Vreau să dau doar câteva exemple, va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați și cei cu legitimația de serviciu, În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Aceste lucruri se vor îmbunătăți pe măsură ce lumea înțelege să se vaccineze. Până atunci vă doresc tuturor multă sănătate”.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, astăzi, la Palatul Cotroceni, cu responsabilii în gestionarea pandemiei şi a anunţat că se pregătesc restricţii pentru limitarea răspândirii virusului, dată fiind transmiterea comunitară extinsă a tulpinii Delta.

Sursa știre : biziday

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.