Călin Popescu Tăriceanu îi etichetează pe procurorii care i-au întocmit dosarul pentru șpaga de 800.000 dolari, drept Iohanniști. Despre această șpagă, autoritățile române au fost informate de procuratura generală din Austria, care a întocmit un dosar cu probe în acest sens și l-a trimis organelor de cercetare penală din România.

Al doilea dosar se referă la fostul senator Cătălin Marciu, care deși a avut o condamnare definitivă și irevocabilă, a fost ținut în senat de către Tăriceanu, care a refuzat să supună la vot hotărârea judecătorească, prin care Cătălin Marciu și-a pierdut calitatea de senator. Pe aceste două dosare, completul de la ICCJ urmează să se pronunțe. Tăriceanu consideră că, aceste două dosare sunt mincinoase și că, i-au fost fabricate de procurori, la comanda lui Klaus Iohannis.

Și pentru un ochi neavizat în ale justiției, se vede clar că, aceste dosare nu sunt politice, ci vizează acte de corupție săvârșite de Tăriceanu pe vremea când se afla la putere și pe când voia să pună democrația între paranteze. Pe acest subiect, vă expunem ultima postare a lui Tăriceanu:

„Mi-am propus inițial să nu mai fac comentarii cu privire la dosarele pe care mi le tot inventează procurorii puterii. Unul l-am câștigat, iar celelalte două ajung zilele acestea în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Aș fi tăcut și mi-aș fi înghițit frustrarea justificată față de aceste dosare mincinoase bazate pe declarații smulse sub presiune și promisiuni sau pe neînțelegerea rolului unui Președinte de Senat sau Prim-ministru. Mi-aș fi dus crucea cu discreție și stoicism știind că cei care mă cunosc sunt convinși că nu am făcut nimic din lucrurile de care sunt acuzat pe nedrept, în vreme ce aceia care cred că procurorii au întotdeauna dreptate m-au condamnat deja.

Dar e greu să taci atunci când vezi cum reînvie, dacă o fi murit vreodată cu adevărat, telejustiția. Este un lucru cunoscut acela că atunci când procurorii nu au dovezi împotriva cuiva atacă sifonând în presă documente care nu reflectă deloc situația reală din dosar.

Cu cât se scurg selectiv mai multe documente din dosar, cu atât dosarul este mai subțire. Scopul este simplu de intuit: discreditarea celui acuzat, condamnarea lui/ei de către o opinie publică manipulată cu documente parțiale și, în ultimă instanță, influențarea magistraților care judecă.

Este omenesc să te aștepți ca și judecătorii să fie influențați de show-ul mediatic pe care procurorii îl pun în scenă și să-și zică în barbă: o țară întreagă l-a văzut pe acuzat/ă la televizor, oare nu o să fiu eu blamat de opinia publică dacă îl/o achit așa cum ar merita?

Miza acestor procese împotriva mea nu este condamnarea în instanță, pentru că și pentru niște procurori iohanniști este destul de clar că dosarele sunt subțiri și nici un judecător corect nu le va da vreodată dreptate! Miza acestor procese este murdărirea a 30 de ani de carieră politică. Este încercarea de ștergere cu buretele a tuturor realizărilor pe care le-am avut ca Prim-ministru. Miza este de a pune cu botul pe labe orice opozant al dlui Iohannis și de a oferi poporului sânge în loc de pâine!

Procurorii DNA știu că nu au nici o dovadă împotriva mea, pentru că știu că nu am făcut nimic ilegal – nici în calitatea de Prim-ministru și nici în cea de Președinte al Senatului – dar au o sarcina politică trasată de la cel mai înalt nivel al statului român! Și pentru că știu că nici un judecător corect nu mă va condamna pe dosarele lor mincinoase, încearcă să mă condamne în opinia publică! Măcar așa să-și îndeplinească sarcina trasată de stăpânul lor!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.