Fostul deputat PSD Cristian Rizea, fugit în Republica Moldova pentru a se sustrage unei pedepse primite în România de 4 ani și 8 luni de închisoare, a publicat miercuri, 20 octombrie, o fotografie în care apare alături de vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, anunță Ziare.com. 

Rizea dă de înțeles în fotografie că este „prieten vechi” cu Rareș Bogdan și că acesta din urmă i-ar susține candidatura la primăria orașului Bălți.

„Îi multumesc vechiului meu prieten Rareş Bogdan europarlamentar şi prim-vicepreşedinte al PNL pentru vizită şi pentru susţinerea candidaturii mele la Primăria oraşului Bălţi”, a scris Cristian Rizea în fotografia publicată de acesta pe Instagram.

Rareş Bogdan a fost la Chişinău în urmă cu 5 zile.

Rizea este condamnat în România la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Politicianul a fost acuzat de DNA că a pretins de la un om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

Cristian Rizea a primit cetățenia moldovenească în 2017, susține el. În 2020, fostul președinte, Igor Dodon, i-a retras acestuia cetățenia, pentru că ar fi obținut-o în mod ilegal. Rizea spune că decretul emis de Dodon este la fel de ilegal și susține că actele sale moldovenești sunt în regulă.

Rizea și-a depus candidatura pentru alegerile locale din 21 noiembrie, la Bălți, al doilea oraș ca mărime al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut pe 18 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.