Trei tineri au murit fulgerător, într-o cursă care a sfidat, de la bun început, viața.

Ar fi vrut să testeze, pe un drum obișnuit și pe întuneric, limitele mașinii unuia dintre ei, un model sport, extrem de puternic și de rapid.

Potrivit Stirileprotv.ro, cel de la volan a pierdut controlul la 150 de kilometri pe oră, conform anchetatorilor. Bolidul a zburat de pe șosea, în apropiere de o localitate din județul Suceava, și s-a rostogolit de mai multe ori.

Mormanul de fiare este tot ce a mai rămas dintr-un Maserati GranTurismo. Un „supercar”, așa cum este numită mașina de către cunoscători, cu motorizări similare Ferrari și cu un preț, la mâna a doua, de 60 de mii de euro.

Câțiva localnici din Poiana Stampei i-au ghidat pe polițiști și salvatori spre locul nenorocirii, un câmp din apropierea comunei.

Localnic: „Am auzit un zgomot puternic şi am ieşit afară. Maşina era răsturnată”.

Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava: „Victimele încarcerate, toate trei în stare de inconştienţă, au fost extrase dintre fiarele contorsionate şi imediat s-a trecut la protocolul de resuscitare. Din nefericire, după finalizarea protocolului, s-a declarat decesul”.

Cu câteva zeci de minute înainte de accident, cei trei părăsiseră o cabană din pasul Tihuța.

Conform declarațiilor obținute de anchetatori, voiau să testeze pur și simplu limitele mașinii. Modelul atinge suta de kilometri pe oră în mai puțin de cinci secunde. Au pornit spre Vatra Dornei, iar la întoarcere, într-o curbă deosebit de periculoasă, șoferul a scăpat bolidul de sub control, din cauza vitezei excesive. Vehiculul a izbit un mal de pământ și a fost propulsat peste un gard. În zbor, a rupt un cablu electric, apoi s-a rostogolit pe terenul alăturat.

Potrivit măsurătorilor, cel de la volan gonea cu cel puțin 150 de kilometri pe oră în momentul în care s-a produs accidentul.

Atât șoferul, cât și cei doi pasageri aveau antecedente penale.

Unul dintre aceștia din urmă, Alexandru Peternel, de 23 de ani, a crescut în orfelinat, la Gherla. Se mutase recent în Bistrița. În 2018, a fost condamnat, alături de alți 14 indivizi, la doi ani de închisoare pentru vânzare de droguri.

Viorel Chindea, prieten: „Am rămas şocat. Îmi pare rău pentru familia lui. Îl cunosc de la sala de gimnastică, unde facem antrenamente. L-am ajutat de mai multe ori. Un băiat fain, respectuos, mereu vesel. Îmi pare rău, sincer”.

Celălalt pasager, Bogdan Bodea, în vârstă de 30 de ani, tot din Bistrița, a fost închis în străinătate pentru furt din automate cu mâncare.

Șoferul, Ionuț Mihai Moldovan, tot 30 de ani, din Cluj, se afla sub control judiciar pentru alte infracţiuni.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.