ORADEA – Pe conștiința lui Șoșoacă și a celorlalte specimene din tagma ei, care conving oameni să nu se vaccineze ar trebui să atârne decesele celor care le urmează sfaturile iresponsabile.

O situație relevantă este descrisă de Bihoreanul, fiind vorba despre angajații Serviciului de Ambulanță Județean Bihor, care refuză să se vaccineze, chiar și după ce o cincime din ei s-au și îmbolnăvit.

Cifrele ies la iveală după ce un al doilea angajat, un ambulanțier, a murit din cauza infectării, și încă după o suferință teribilă, la Terapie Intensivă, unde a ajuns fiindcă a apelat la medic doar când nu a mai putut respira, având o saturație de oxigen în sânge de numai 48!

Dorin Tolcer, un ambulanțier de la stația SAJ Marghita în vârstă de 49 ani a încetat din viață luni, 10 mai, infectat cu SARS-CoV-2, fiind a doua victimă a virusului din rândurile angajaților Ambulanței bihorene după ce un alt ambulanțier, de doar 41 ani, a murit în ianuarie.

„Este dureros să pierzi un coleg drag. Am sperat, ne-am rugat pentru însănătoșirea lui, dar boala a fost mai puternică și l-a smuls dintre noi. Șofer profesionist, dedicat muncii sale, soț, tată și prieten devotat. Dorin Tolcer, acum conduci în văzduhuri”, au scris, patetic, colegii săi pe Facebook, transmițând condoleanțe familiei, în condițiile în care soția răposatului le este și ea colegă de muncă, fiind asistentă tot la stația Marghita a SAJ Bihor.

(Șo)Șocant este că nici al doilea decedat dintre angajații SAJ infectați cu Covid nu suferea de nicio altă afecțiune cronică și că a refuzat să se vaccineze. La fel de greu de înțeles este că inițial Tolcer a încercat să se „trateze” acasă, crezând că are un simplu deranjament digestiv.

„Din spusele soției, am aflat că a avut la început simptome digestive, grețuri, vărsături, pe care le-a pus pe seama unei colici biliare. A tratat-o așa o zi, două, trei, și într-o seară când nu a mai putut respira și-a măsurat saturația de oxigen, era 48, iar de la UPU a fost dus direct la ATI la Spitalul Municipal”, a relatat BIHOREANULUI, managerul SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter.

Potrivit acestuia, ambulanțierul a fost ajutat să respire timp de o săptămână doar cu o mască simplă, dar din cauza agravării galopante a insuficienței respiratorii, în următoarea, care avea să fie și ultima, a trebuit intubat. „Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic să-l repună pe picioare pe colegul nostru”, a spus dr. Venter.

Nici morții nu-i conving

Managerul SAJ Bihor afirmă că o cincime din totalul angajaților instituției a fost infectată cu Covid, mai precis 83 de persoane din 428, însă cu toate acestea majoritatea nu pot fi convinși să se vaccineze.

„S-au vaccinat cam 150”, a declarat dr. Venter, ceea ce înseamnă doar 35,04% din total. „Din păcate, avem și colegi medici care nu au vrut să se vaccineze”, a adăugat acesta.

„Să vezi toată ziua, de peste un an să duci la spital oameni în stare gravă, fără aer, și tot să nu te vaccinezi, și mie mi-e greu să înțeleg… Am încercat să-i convingem pe toți angajații, eu m-am vaccinat încă din prima zi când a fost posibil, dar nu avem cum să-i obligăm”, a mai spus directorul SAJ Bihor.

Sursa: Bihoreanul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.