Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut o reactie foarte dura la adresa lui Teodosie de la Constanta, vineri seara, la Digi24. CTP la comparat pe Teodosie cu un „sac cu rahat”.

„Blaise Pascal, altfel un mare credincios si, in acelasi timp, una dintre cele mai stralucite inteligente ale omenirii, matematician, fizician de geniu, dar un mare credincios, vorbea despre persoanele imbracate in astfel de vesminte, fie ca sunt preoti, ma rog, episcopi, cardinali, regi, nobili, care poarta vesminte care ii deosebesc de restul muritorilor si apar numai insotiti de un protocol, de un alai, de un convoi, de tot felul de persoane care le arata in jur, garda, le arata un mare respect, se uita la ei ca la niste supraoameni, si imbracati asa.

Si de aici, spune Blaise Pascal, de aici apare convingerea unor simpli cetateni ca oamenii aceia sunt deosebiti de ei, ca au ceva in ei divin, ca un rege nu poate fi ca toti ceilalti, ca un episcop nu poate fi ca toti ceilalti, trebuie sa fie ceva suprauman, divin in el. De ce? Din pricina acestui montaj, acestei scenografii in care evolueaza insi ca asta.

In spatele acestor haine, stiti ca individul a aparut la un moment dat cu o hlamida de rege, de peste 2 metri si jumatate, rosu cu alb, pe care o tara cu coada in spate, cand l-am comparat, acum vreo 3 ani, cu Freddie Mercury pe scena.

In spatele acestor vesminte pretioase se ascunde in cazul de fata, sau nu se ascunde, e acolo, nici macar nu se ascunde, ni se expune, se afla un sac cu rahat. Dumneavoastra nu-i spuneti ‘Inaltpreasfintia Sa’, cu toate ca sunteti credincios, ii spuneti ‘domnul’. Eu spun ca este un sac cu rahat.

Tot ce a facut acest individ, pentru ca asta este o incununare ce spune acum despre femei, despre femeie, insul asta, nu mai amintesc, am discutat aici, in emisiune, cine este specimenul. Nu stiu ce as mai putea sa spun despre aceasta dihanie, care este imbracata in odajdii si care, in felul asta, impresioneaza pe oamenii mai slabi de minte.

Mai grav este altceva. Stiti a ce seamana ce a spus insul asta? A ISIS. Asta este atitudine fata de femeie de care un membru ISIS ar fi foarte mandru si ar aplauda-o. Deci femeia este o pacatoasa prin simpla ei existenta, ea este pacatoasa din nastere. Atentie! Din nastere. Simpla venire pe lume a unei femei…

Va spuneam aici, intr-o emisiune, vorbeam despre tatii care se intristau cand li se nastea o fata, de fetele care erau ucise in anumite societati primitive si feudale, erau ucise pentru ca nu erau baieti. V-am vorbit de atitudinea fata de femeie si atitudinea acestui ins nu se rezuma la femeie, e vorba si de alti oameni, de pilda de catolici, tot crestini. Sunt 3, 4 lucruri minore care fac diferenta intre doctrina catolica si cea ortodoxa, sunt crestini. Ce spune insul asta: ‘Sa nu calci cumva intr-o biserica catolica, ca e mare pacat’”, a declarat CTP la Digi24.

IPS Teodosie de la Constanta a avut, in urma cu doua zile, o noua declaratie scandaloasa la adresa femeilor.

„Nu este discriminare, este vorba de statutul barbatului si al femeii. Sigur ca nicio femeie nu poate fi preot si atunci e discriminare? De ce? Pentru ca aceasta este conditia ei. Ea nu poate fi perpetuu intr-o rugaciune, pentru ca are conditia slabiciunilor sale. Cum sa fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a inceput pacatul. Daca nu pacatuia, nu ar fi nascut in dureri”, a declarat IPS Teodosie in urma cu doua zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.