Un preot catolic din Phoenix, Arizona, s-a scuzat și apoi a demisionat din funcția de paroh după ce s-a aflat că a botezat incorect timp de două decenii întregi. Toți copiii botezați, mulți adulți acum, trebuie rebotezați.

Într-o scrisoare către credincioșii din dieceză, episcopul Thomas Olmsted din Phoenix a declarat că informația este ”pe cât de greu de aflat, pe atât de greu de anunțat”.

”Cu sinceră preocupare pastorală i-am informat pe credincioși că botezurile făcute de reverendul Andrés Arango, din Dieceza de Phoenix, nu sunt valide”, a spus episcopul Thomas Olmsted în scrisoare, conform americanpost.news.

Părintele Andrew obișnuia să folosească formula ”Vă botezăm în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh”, care nu este valabilă. Problema folosirii pluralului este că nu comunitatea este cea care botează, ci doar Hristos, a explicat episcopul.

”Nu cred că părintele Andrés a avut vreo intenție de a le face rău credincioșilor sau de a-i priva de harul botezului și al sacramentelor”, a adăugat el.

Toate ceremoniile trebuie refăcute

Dioceza de Phoenix a postat un formular de contact pentru oricine crede că el sau copilul său a fost botezat în mod incorect de către preot.

”Dacă ai fost botezat cu cuvinte greșite, înseamnă că botezul tău este invalid și nu ești botezat. Trebuie să fie botezat”, a declarat dieceza din Phoenix.

Un botez invalid ar invalida și sacramentele următoare, astfel că persoanele care au fost botezate de preotul paroh trebuie să primească din nou toate sacramentele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.