Protestul din Valea Jiului a intrat în șasea zi. Minerii nemulțumiți că nu le-au fost acordate salariile ies din nou în stradă în Lupeni, iar cei din subteran refuză să iasă la suprafață.

Potrivit Digi24.ro, sunt șase zile de când circa 100 de mineri sunt blocați în subteran la mina Lupeni, în frig, la o temperatură de 5 grade Celsius. Ei vor să tragă un semnal de alarmă ca să le fie respectate drepturile.

Loading...

Cutii cu mâncare și sticle cu apă au fost aduse de colegii lor de muncă și de rude pentru a-i ajuta să treacă mai ușor în perioada acestui protest.

Unul dintre liderii minerilor a spus reporterului Digi24 că sâmbătă după-amiază a fost scos din subteran încă un miner cu probleme de sănătate. Un echipaj SMURD se află la ieșirea din mină și le acordă îngrijiri medicale celor care au nevoie.

Minerii spun că vor ca acolo să vină premierul Florin Cîțu sau măcar ministrul de resport pentru a purta discuții. Însă la Lupeni au ajuns liderii AUR și inclusiv senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă recent din partid, în încercarea de a se asocia cu protestul minerilor.

Ajunsă sâmbătă la fața locului, o parte dintre oameni i-au scandat numele senatoarei și a vorbit cu câțiva reprezentanți ai minerilor și chiar s-a îmbrățișat cu unul dintre ei, fără să poarte mască în tot acest timp.

„Vor să vă închidă de tot, să nu vă lasați”, le-a spus Diana Șoșoacă minerilor.

Vineri, în Valea Jiului au mers co-președintele AUR, Claudiu Târziu, și Anamaria Gavrilă, deputat de Hunedoara.

„Am simțit că trebuie să fim alături de ei, să încercăm să le dăm o mînă de ajutor. Pe seară, am ajuns la destinație. Ne-au întimpinat mai mulți ortaci. Unul dintre ei, Stefan Ban, căruia i s-a făcut rău și a ieșit din mină, ne-a explicat ce vor protestatarii. Iar noi le-am promis că ne vom bate pentru drepturile lor și, mai ales, pentru ca acești români să aibă un viitor”, a declarat Claudiu Târziu, într-un comunicat.

El a postat pe Facebook imagini cu minerii nemulțumiți de întârzierea salariilor, din cauză problemelor financiare cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara, gigantul energetic fiind în insolvență. Premierul Florin Cîțu și ministrul Energiei au promis că ei își vor primii salariile în câteva zile.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.