Ungaria primeşte un nou avertisment din partea Comisiei Europene în privinţa legii anti-LGBT. Dacă nu „corectează” această lege, va suporta consecinţe.

Bruxelles-ul ar putea deschide o procedură de infringement cu privire la încălcarea dreptului european, care poate duce la o sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene şi la sancţiuni financiare, a spus șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Legea ar urma să intre în vigoare joi.

„Această lege pune homosexualitatea pe picior de egalitate cu pornografia. Această lege folosește protecția copiilor, căreia îi suntem dedicați cu toții, ca o scuză pentru a discrimina oamenii din cauza orientării lor sexuale. Această lege este rușinoasă.

Contrazice profund valorile fundamentale ale Uniunii Europene, protecția minorităților, demnitatea umană, egalitatea și respectarea drepturilor omului. Dacă Ungaria nu pune lucrurile la punct, Comisia va folosi puterile cu care este învestită în calitate de garant al tratatelor”, a spus von der Leyen în plenul Parlamentului European, la Strasbourg.

În calitate de gardian al tratatelor UE, executivul comunitar poate lansa o procedură de încălcare a dreptului european (infringement, n.red.), ceea ce poate duce la sesizarea Curţii de Justiţie a UE şi ulterior la sancţiuni, relatează Agerpres.

Premierul ungar Viktor Orban, care se va confrunta cu alegeri parlamentare anul viitor, a devenit tot mai radical în privinţa politicilor sociale, într-o autoproclamată luptă de a apăra în faţa liberalismului occidental ceea ce el susţine că sunt valorile creştine tradiţionale ale Ungariei.

Guvernul de la Budapesta susţine că noua lege nu îi vizează pe homosexuali, ci urmăreşte protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.