Ministrul Justiției, Stelian Ion, a anunțat, luni, că România poate să înceapă procedura pentru desființarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), după ce a primit confirmarea în acest sens a Comisiei de la Veneția.

”E foarte clar ce ne-a spus Comisia de la Veneția. Comisia felicită autoritățile românești pentru această inițiativă de desființare SIIJ. Nu este un lucru nou. De altfel, Comisia de la Veneția a criticat de la bun început înființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție în mod argumentat, însă toate acele argumente au fost ignorate de decidenții de la momentul respetiv, din 2018. Iată, acum nu mai avem motive de reținere, secția trebuie desființată”, a spus ministrul într-o conferință de presă.

El a precizat că, cel târziu săptămâna viitoare, va fi convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru desfinţarea Secţiei.

Ministerul român al Justiţiei a solicitat punctul de vedere şi acoperă atât proiectul de lege adoptat de Guvern, cât şi versiunea cu amendamente adoptată de Camera Deputaţilor, pe care Senatul o analizează în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.