Trimis în Parlamentul European de PSD, Claudiu Manda – soţul fostului ministru al Muncii Olguţa Vasilescu – s-a remarcat prin activitate aproape de zero, relatează Newsweek. Deşi n-a făcut mai nimic în forul european, Manda a încasat însă zeci de mii de euro leafă.

Concret, potrivit publicaţiei citate, din monitorizarea făcută la şase luni de la preluarea mandatului, în decembrie 2019, reieşea că „principalele activităţi parlamentare” ale lui Manda sunt constituite de depunerea unei moţiuni şi a unei întrebări.

Loading...

Manda a mai pus „o întrebare orală” despre „Funcţionarea pieţei interne” iar pe 12 decembrie a propus „Rezoluţia Parlamentului European referitoare la comemorarea celei de a 30-a aniversări a revoluţiei din România din decembrie 1989”. Rezoluţia a fost semnată de majoritatea europarlamentarilor români.

În 2020, Manda nu a avut nicio altă activitate europarlamentară importantă, potrivit potrivit europarl.europa.eu.

Newsweek mai relatează că Manda nu a avut nici „contribuţie la dezbaterile din plen” şi nicio „întrebare cu solicitare de răspuns scris” pe toată durata mandatului. Spre comparaţie, europarlamentarul Traian Băsescu a vorbit de 30 de ori în plenul Parlamentului European, a propus 3 rezoluţii şi a avut 12 întrebări/interpelări.

Eurodeputatul PSD Rovana Plumb a vorbit de 12 ori în Parlamentul European, a înaintat aproximativ 20 de explicaţii scrise ale modului în care şi-a exercitat votul şi a adresat cinci întrebări.

Eurodeputatul Claudiu Manda nu a dorit să evalueze pentru Newsweek România primul său an din mandatul de europarlamentar.

Cât despre banii încasaţi de Manda pentru activităţile prestate, fiind la primul mandat de europarlamentar, acesta nu a fost nevoit să îşi publice veniturile. Dar se poate face o comparaţie cu venitul unui fost europarlamentar PSD. Claudia Ţapardel, în 2018, a câştigat suma de 78.000 de euro. Venitul lui Manda din primul an de mandat este asemănător.

Articolul integral poate fi citit aici

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.