După o serie de replici mai puțin prietenoase între cei doi președinți, Vladimir Putin îl provoacă pe Joe Biden la o dezbatere transmisă online. Reacţia preşedintelui rus vine după ce omologul său american l-a numit criminal şi i-a transmis că va plăti pentru implicarea sa în scrutinul prezidenţial de anul trecut.

„Mi se pare că ar fi interesant şi pentru poporul Rusiei, pentru cetăţenii din SUA, dar şi alte ţări, care ne urmăresc, având în vedere că noi conducem două ţări cu putere nucleară, pe umerii noştri este o responsabilitate deosebită pentru securitatea la nivel global…”, a transmis preşedintele rus, potrivit Mediafax.

Totodată, liderul de la Kremlin a menţionat că ar prefera ca discuţia cu preşedintele american Joe Biden să aibă loc cât mai curând însă deocamdată urmează să se odihnească în Taiga.

„În weekend vreau să merg să mă odihnesc în Taiga, aşa că aş putea mâine sau luni. Noi suntem pregătiţi să ne auzim în orice oră disponibilă pentru partea americană. Chiar acum o să merg să dau ordin Ministerului de Externe să se ocupe de asta”, a mai spus Putin.

Biden nu regretă că l-a numit pe Vladimir Putin „criminal”

Președintele Joe Biden nu regretă afirmația făcută cu privire la Vladimir Putin, pe care l-a numit „un criminal”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, joi, întrebată cu privire la subiect în contextul în care Kremlinul a anunțat că își retrage ambasadorul de la Washington „pentru consultări”.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a fost întrebată cu subiect și predicat dacă președintele Statelor Unite regretă apelativul folosit pentru Vladimir Putin – „Nu, președintele a dat un răspuns direct la o întrebare directă”, a răspuns ea.

Joe Biden a făcut afirmația în timpul unui interviu acordat jurnalistului ABC George Stephanopoulos. Acesta din urmă l-a întrebat pe președinte dacă este de părere că Vladimir Putin „este un criminal”, la care președintele a răspuns: „Da, cred acest lucru”.

De asemenea, președintele SUA a spus că Putin „va plăti un preț” pentru încercarea de a influența alegerile prezidențiale americane din 2020.

Vladimir Putin: „Cine zice, ăla e!”

Vladimir Putin i-a replicat lui Biden urându-i sănătate, adăugând că o spune „fără niciun fel de ironie, fără glumă”. „Cine zice, ăla e! Vedem întotdeauna caracteristicile proprii în celălalt”, a mai spus Putin, râzând.

Kremlinul a răspuns, ulterior, la afirmațiile lui Joe Biden prin retragerea ambasadorului său la Washington, motivând cu „deteriorarea ireversibilă a relațiilor diplomatice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.