Premierul Florin Cîţu a recunoscut, miercuri, în briefingul de presă de la finalul şedinţei de guvern, că a condus sub influenţa alcoolului în SUA în urmă cu 20 de ani.

În plus, premierul a atras atenţia asupra momentului în care a ieşit la suprafaţă această informaţie.

“Da, acum 20 de ani. A fost vorba de DUI. Este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenţie. Am făcut o greşeală acum 20 de ani.

Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie. Apare acum când este o competiţie internă în PNL”, a precizat Cîţu.

Rugat să lămurească episodul din SUA, dacă s-a aflat la volan după ce a consumat alcool, premierul a afirmat:

“Eu am condus. A fost o greşeală. Am plătit foarte scump. Asta este. A trebuit să îmi vând şi maşina atunci, să merg un an de zile pe jos. A fost un eveniment acum 20 de ani. Vă daţi seama că nu este un eveniment cu care să te mândreşti, dar asta a fost”.

Totodată, întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, au fost informaţi în legătură cu acest incident în momentul în care a fost propus pentru funcţia de ministru al Finanţelor, premierul Cîţu a zâmbit si a precizat:

“Este o contravenţie. Să ştiţi că am mai plătit amenzi de circulaţie şi în România. Am plătit în România amenzi de circulaţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.