Șoșoacă nu mai poate transforma Parlamentul în circ rusesc. Luni, plenul Senatul a fost scena reducerii acesteia la tăcere de către Alina Gorghiu, cea care a condus şedinţa. Incidentul s-a încheiat cu scoaterea Dianei Şoşoacă din sala de plen, după ce aceasta delira comparând starea de alertă din România şi măsurile adoptate pentru combaterea pandemiei cu „experimente de tip Mengele” şi „concepţii naziste”.

În replică, Alina Gorghiu i-a atras atenţia asupra expresiilor folosite: „Nu apreciez deloc lansarea dumneavoastră în afirmaţii care cuprind ideea de nazişti, experimente naziste şi o să vă rog pe viitor, dacă mai doriţi cuvântul, să vă limitaţi expunerea la ceea ce puteţi spune”.

Ulterior, Diana Şoşoacă a început să vocifereze în sală, moment în care vicepreşedinta Senatului i-a tăiat-o scurt: „Fără ţipat din sala de plen, altfel vă rog să evacuaţi sala. Ţipaţi la dumneavoastră acasă. Ne dor urechile. Rog chestorii să scoată afară oamenii care urlă. Dacă nu, vă invit să sunaţi la 112, cămasa de forţă este disponibilă inclusiv pentru doamna Şoşoacă”.

Totodată, senatoarei i-a fost atrasă atenţia şi pentru faptul că nu a purtat masca de protecţie, ceea ce a determinat-o pe Diana Şoşoacă să îşi susţină vehement punctul de vedere. „Ţipatul nu ţine loc de argumente. Ţipatul este în alt mediu, nu în Parlament”, a mai adăugat Alina Gorghiu.

Nici Gorghiu nu e chiar „ușă de biserică” ea având un proiect cel puțin controversat. La acea vreme, umbla vorba că era făcut cu dedicate, pentru iubitul ei. Iată despre ce este vorba:

Infractorii condamnaţi la închisoare de până la şapte ani urma să execute pedeapsa la domiciliu după ce Senatul a adoptat două proiecte de lege care permit ca mai multe categorii de deţinuţi să poată să îşi execute pedeapsa la domiciliu, cu supraveghere prin intermediul unei brăţări electronice. Apoi, acestea au fost respinse, definitiv.

Potrivit celor două proiecte legislative iniţiate de senatoarea PNL Alina Gorghiu, executarea pedepsei la domiciliu ar urma să fie posibilă în următoarele condiţii:

 • pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 7 ani
 • infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare
 • infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii
 • în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că executarea la domiciliul a pedepsei închisorii este suficientă.

Excepțiile

Totodată, sunt prevăzute şi faptele pentru care nu se va putea dispune executarea la domiciliu a pedepsei închisorii:

 • iniţial a fost dispusă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dar ulterior a fost revocată.
 • infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor.
 • faptele reprezintă infracţiuni contra vieţii, contra integrităţii corporale sau sănătăţii, infracţiuni săvârşite asupra unor membri de familie sau asupra fătului, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, infracţiuni de corupţie, infracţiuni de serviciu, trafic de persoane sau de minori, fraude comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice, infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice, precum şi infracţiuni prevăzute de legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.
 • persoana a fost condamnată anterior pentru săvârşirea fie a infracțiunii de evadare, fie pentru cea de inlesnire ori pentru tentativă la acestea.

1 COMENTARIU

 1. BRAVO ALINA ASTAZI AI FACUT CURATENIE IN PARLAMENTUL ROMANIEI DAND AFARA GUNOIUL VORBITOR.

  .
  ,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.