Parlamentul a fost din nou, luni seară, scena unui scandal: Deputatul USR Iulian Bulai l-a acuzat de hărţuire pe liderul AUR George Simion şi a cerut sancţionarea sa potrivit noului regulament din Camera Deputaţilor (pe care USR l-a atacat la Curtea Constituţională). În dispută a intervenit şi fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui.

Totul a plecat de la George Simion care, în timpul unui live, l-a abordat pe Iulian Bulai când acesta se întorcea de la tribună, unde făcuse declaraţii, spre banca lui de parlamentar.

George Simion: Domnule Bulai, puteţi să vorbiţi cu românii?

Iulian Bulai: Eşti violent, nu vorbesc cu tine.

George Simion: Cu ce sunt violent, domnule Bulai?

Iulian Bulai (îndreptându-se către banca sa): Eşti grosolan!

George Simion se îndreaptă către Bulai: Sunt grosolan şi violent? Eu sunt… Dar dvs. cum sunteţi?

Iulian Bulai: Nu mă hărţui, te rog să mergi acolo (în banca ta), nu mă hărţui.

George Simion: Cum te hărţuiesc? Domnule Bulai, dau românii 15.000 de euro pe dvs. în fiecare lună.

Daniel Suciu (preşedintele de şedinţă): Domnule Simion, chiar nu vreţi să mergeţi înapoi la locul destinat grupului dvs.?

Iulian Bulai se ridică din bancă şi merge la microfonul de la tribună.

George Simion: Ia, ia, ia, că s-a revoltat Bulai!

Iulian Bulai de la tribună: Se ştie foarte bine, grupul USR a fost împotriva modificării de regulament care a fost votată săptămâna trecută, pentru că noi credem în libertate de expresie, în transparentizarea acestor şedinţe, dar suntem de acord cu această propunere de a limita prezenţa…

George Simion: Cere sancţionarea mea, te rog, domnule Bulai! Hai!

Iulian Bulai: … celor care vor să facă live-uri la grupurile lor parlamentare. Să nu vină să mă hărţuiască în faţă şi să întrebe ostentativ întrebări care au caracter public şi care au răspuns public, dar care pur şi simplu nu au niciun sens. De aceea, vă rog să puneţi în aplicare regulamentul votat cu o majoritate de voturi care acum încalcă regulamentul şi acum hărţuieşte parlamentarii.

George Simion: Aşa!

Daniel Suciu, ironic: Deduc că acum e bun regulamentul pe care l-am votat.

George Simion: Drept la replică. 15.000 de euro daţi, români, pe Bulai în fiecare lună.

George Simion, la tribună: Eu sunt de acord cu domnul Bulai, aşa sunt ei, partidul turnătorilor şi micilor securişti şi cu domnul Dan Barna, şi cu domnul Bogdan Rodeanu şi cu domnul Claudiu Năsui, aşa că vă cer să mă sancţionaţi să vedem cum va decurge. Aplicaţi regulamentul! Mulţumesc frumos! Oamenii se uită acum la voi şi întreabă ce aveţi de ascuns? Prezenţa în bănci, ce nereguli aveţi de ascuns, cum votaţi şi cum sunt jumătate din băncile astea libere? Vă deranjează mult?

Daniel Suciu: Nu încercaţi să ne insultaţi inteligenţa. / Domnule Năsui, vă rog.

George Simion: Domnul Năsui o să zică că nu e securist, doar tatăl lui a fost. Să mă dea în judecată!

Claudiu Năsui: Lucurile sunt foarte clare. Singurul partid care a adus foşti torţionari în Parlament este AUR. AUR i-a băgat în Parlament, voi răspundeţi de ei…

Se aud aplauze în sală.

George Simion: Minţi!

Claudiu Năsui: Sigurul partid care ne aduce aminte de fosta Securitate şi de PCR este AUR, prin propunerile dvs. economice de multe ori şi USR este singurul partid care a propus şi va propune un registru al foştilor securişti.

George Simion: Registru al foştilor securişti, al copiilor şi nepoţilor. Deci, oamenii sunt atât de neo-marxişti şi de dictatori în gândire încât vor liste cu ei.

Claudiu Năsui: Nu l-aţi votat (proiectul) şi ar trebui să explicaţi electoratului dvs., domnule Simion, de ce ascundeţi adevărul. De ce sunteţi împotriva adevărului? De ce sunteţi împotriva sa, să ştie lumea cine au fost foştii ofiţeri ai securităţii şi care sunt rămăşiţele lor din politică. Lucrurile acestea trebuie explicate pentru că aţi votat împotriva acestui proiect. Dar staţi fără griji, că îl vom redepune.

George Simion: Bine!

Claudiu Năsui: Şi îl vom redepune până trece şi poate îl veţi vota şi dvs. la un moment dat.

George Simion merge la tribună: Deci, domnule Năsui, noi suntem de acord cu liste publice pentru ofiţerii de securitate, dar dvs. aţi întins-o şi la copiii lor şi mă uit în dreapta şi nu prea văd bine, când vine vorba despre copii. Mă uit şi în stânga şi nu prea văd bine… Şi aţi dus-o până la a treia generaţie. Cred că lucrul acesta este exagerat. Cât despre torţionarul la care faceţi referire, din prima zi din Parlament am cerut vot ca să nu i se valideze mandatul, eu neştiindu-i pe toţi ce au făcut. Chiar m-am interesat.

Iulian Bulai cere cuvântul.

George Simion se îndreaptă iar spre banca lui Bulai: Ajunge! Stai, mă, jos! Stai jos! Nu ţi-am spus numele. Hai, stai jos! Stai jos, caricatură umană!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.