Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat, marţi seară, la România TV, un atac dur la adresa modului în care Guvernul Cîţu a gestionat campania de vaccinare anti-Covid, acuzându-i pe cei de la guvernare că se comportă ca nişte “staruri rock” în timp ce apar la televizor pentru a face reclame la vaccinare.

Remarcile liderului PSD vin în contextul în care Guvernul nu şi-a atins obiectivul de a vaccina 5 milioane de români până la data de 1 iunie.

“Nu poţi să accepţi… I-am văzut la televizor, făceau reclamă cu vaccinarea. Măi, oameni buni, noi vă plătim să guvernaţi ţara, să vă faceţi datoria de demnitari. E jenant, parcă sunt nişte staruri rock.

Doamna Turcan a ieşit, e cu vaccinarea de parcă nu ne aducem aminte, a participat, când eram toţi închişi în case, nici nu puteam să ieşim pe balcon că luam COVID, dânsa era la domnul Orban în birou. E Sofia Loren Raluca Turcan? Eşti Brad Pitt, să vină lumea să te urmeze?”, a precizat liderul PSD.

De asemenea, Ciolacu a afirmat că organizarea de tombole adresate persoanelor care se vaccinează este o “tâmpenie”.

“Eu sunt pro-vaccinare. Familia mea s-a vaccinat. E o tâmpenie, nu se poate [organizarea de tombole pentru cei care se vaccinează – n.r.]. Nu mitui oamenii, nu îi jigni! E guvernul său, nu se poate ce face. E guvernul său, să şi-l asume. Nu şi l-a vrut? Nu a luat toţi perdanţii să îi strângă numai ca să moară ‘ciuma roşie’?”, a susţinut social-democratul.

Totodată, Ciolacu consideră că eşecul atingerii ţintei de 5 milioane de români vaccinaţi până la 1 iunie cade pe umerii Guvernului Cîţu şi ai preşedintelui Klaus Iohannis.

“Domnul Cîţu cu domnul Iohannis au spus că vor fi 5 milioane, iar în septembrie vor fi 10,4 milioane de oameni vaccinaţi. Au spus că vom ajunge la o vaccinare de 100.000 de oameni pe zi. Suntem la 20.000. A ieşit domnul Rafila şi le-a spus să meargă la sate. Nu trebuie făcută discriminare, nu trebuie să dai bani la oameni ca să se vaccineze”, a mai declarat liderul PSD.

Reamintim că, la sfârşitul lunii mai, premierul Florin Cîţu a anunţat că obiectivul principal al campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid nu trebuie să fie atingerea ţintei de 5 milioane de români vaccinaţi până la sfârşitul lunii iunie, ci menţinerea României sub pragul de 3 la mia de locuitori.

“Vaccinarea a încetinit în toate ţările. Noi vom continua campania de vaccinare şi să-i îndemnăm pe adulţi şi pe copii să se vaccineze. Nimeni nu s-ar fi gândit acum un an că am putea ajunge aici, într-o situaţie aşa bună. Avem vaccin, haideţi să ne vaccinăm”, a adăugat Cîţu la acea vreme, citat de Hotnews.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.