Apar reacţii după decizia unei primării de a desfiinţa Poliţia Locală. Sindicaliştii susţin că o astfel de măsură încalcă legislaţia în domeniul funcţiei publice şi că motivul invocat – economii la buget – este fals, întrucât salariile poliţiştilor locali sunt echivalente cu cele ale angajaţilor din primărie.

“Prin măsura luată a fost încălcată legislaţia în domeniul funcţiei publice. Modificarea statutului angajaţilor Poliţiei Locale, din funcţionari în personal contractual, poate avea loc numai în cazul celor carea au ca sarcină paza obiectivelor. Toţi ceilalţi – care se ocupă de ordinea şi liniştea publică, circulaţia rutieră, disciplina în construcţii, protecţia mediului sau controlul activităţilor comerciale sunt funcţionari publici, schimbarea statutului, punându-i în imposibilitatea de a-şi mai îndeplini atribuţiile pe viitor”, susţine Federaţia Meridian.

Loading...

Potrivit sindicaliştilor, salariile poliţiştilor locali sunt echivalente cu cele ale angajaţilor din Primărie, astfel că mutarea lor în alte servicii nu aduce economii la bugetul local.Federaţia adaugă că, dacă la baza măsurii au stat nemulţumiri legate de activitatea Poliţiei Locale, trebuie schimbată conducerea, nu desfiinţată poliţia.Situaţia se poate repeta oricând şi nemulţumeşte, conchide federaţia.

Desființarea Poliției Locale din Darabani a fost decisă la ultima ședință a Consiliului Local.Primarul Liviu Hrimiuc a declarat că este vorba mai mult de o reorganizare, iar cei șase angajați ai Poliției Locale vor deveni agenți de pază.

„E o reorganizare, nu își pierde nimeni locul de muncă, or să rămână agenți de pază. O să devină mai eficienți în situația în care vor deveni personal contractual. Poliția Locală nu prea își avea rostul în orașul nostru. Cei șașe vor fi angajați ai Primăriei, doar că li se va schimba statutul”, a spus Liviu Hrimiuc.

Întrebat care e logica desființării Poliției Locale, dacă angajații își vor păstra atribuțiile, Liviu Hrimiuc a răspuns că face economie: „Una e să fii polițist local și alta e să fii agent de pază. În primul rând facem ceva economii la bugetul local. Am făcut un calcul, dar nu am datele în față, nu pot să vă spun ce economii vom face”.

Sursa știre : Digi24.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.