Momentan se desfășoară în București unul dintre cele mai controversate mitinguri din câte au existat de după 1990 încoace. Și asta din cauză că nu este prea clar cine îl organizează și ce se dorește de fapt. Vedem multe fețe noi, dornice de afirmare pe Facebook, dar și reprezentanți ai unor partide sau grupări mai vechi. Cine a fost totuși, cu ideea și ce urmărește? Doar anarhie? 

Nu puțini sunt românii care au ieșit nemulțumiți atunci când PSD a încercat să introducă acea blestemată Ordonanță 13 sau de fiecare dată când aceiași conducători au încercat de nenumărate ori să-l scape pe Dragnea de pușcărie, modificând legile justiției. Atunci era cât se poate de clar că se încearcă modificarea legilor în avantajul unui condamnat penal care într-un final a ajuns după gratii – e drept, pentru cea mai neînsemnată faptă penală a sa. Dar, măcar lucrurile erau clare. Se știa „care pe care”!

 

În poză: Iosefina Pascal alături de Mircea Badea, una dintre promotoarele acestui miting

Acum însă, nu mai putem spune asta. Nemulțumirile celor din Piața Victoriei vin din cauza faptului că au fost ținuți (se pare) fără motive întemeiate în case, asta în timp ce trăim o Pandemie care a obligat absolut toate guvernele lumii să ia măsuri serioase de stopare a ei. Mai sunt și antenele G5, care cică ne dăunează rău de tot.

Pornind de la publicația rusească Sputnik care l-a promovat la maxim, protestul de astăzi împarte Facebook-ul în două: între cei ce văd adevărul (mulți au și rude sau cunoștințe infectate cu noul coronavirus) și cei care neagă totul și ies să ceară așa-zisa libertate.

Ar fi greșit totuși să credeți că în piață sunt doar creduli care trăiesc într-o lume paralelă. Deloc! Sunt și nenumărați oportuniști, care vor să se cațere pe acel procent dintre români care cred că pandemia este de fapt o minciună și să-l atragă la ei în organizație sau partid. Cine nu și-ar lua gratis și fără prea mare efort  niște procente în plus, dacă tot se apropie alegerile parlamentare?

Tocmai din această cauză, ce se întâmplă acolo este foarte periculos. Guvernul, prins cu mâinile legate din cauza vidului de legislație până luni, nu intervine pentru ca nu are o bază legală deși cei din piață pot ajunge în scurt timp la spital, tratându-se acel „inexistent” coronavirus, pe bani publici.

Piața Victoriei din București era locul unde se protesta din motive solide, adevărate: contra corupției generalizate. Acum, acești oameni par să dea acelui loc o altă însemnătate… cea a neștiinței și ignoranței!

Tu ce părere ai, te reprezintă cei care sunt acolo? Ce mesaj ai pentru ei?

Mai jos, un live de la fața locului, al unui băiat care nu împarte aceleași idei cu cei care au mers în piață să protesteze. 

În direct din piața VictorieiAbonează-te și pe YouTube pentru noutăți https://www.youtube.com/channel/UC1TE_4nQwJnsns9UxGlV-8w

Publicată de Ionut Ghita pe Sâmbătă, 16 mai 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.