Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, vineri, la Cluj, ca noul sef al IGPR este printre cei mai buni politisti romani in activitate.

„Chestorul de politie Benone Marian Matei are 24 de ani de cariera in politie, absolvent al Academiei de Politie ‘A. I. Cuza’, promotia 1997, 15 ani experienta manageriala. Este unul dintre cei mai buni politisti pe care ii are Politia Romana astazi, cu rezultate bune in activitate, un politist dedicat, inteligent, bun organizator, foarte respectat in sistem si recunoscut drept un caracter integru.

Acestea sunt lucrurile care, cred eu, l-au recomandat pe dl. chestor de politie Benone Marian Matei sa fie numit seful IGPR cu rang de secretar de stat”, a spus Lucian Bode, intr-o conferinta de presa.

„O decizie excelenta a domnului prim ministru Florin Citu! Chestorul de politie Matei Benone este, probabil, cel mai bun ofiter de politie aflat in activitate! Un exemplu de onoare, cinste, loialitate si profesionlism! Felicitari si mult succes, domnule Inspector General!”, a comentat si fostul comisar Traian Berbeceanu.

De asemenea, mai multi politisti cu experienta au tinut sa il laude pe Benone Matei la Europa Libera.

„In primul rand, este un vorbitor fluent de limba engleza, lucru care nu s-a mai intamplat de multi ani la nivel de conducere in Politia Romana. A terminat Academia de Politie, este un tip discret, stie ce inseamna un dosar penal.

Ofiter de politie, a lucrat in operativ, are o misiune foarte grea, avand in vedere ca imaginea politiei este praf. Intrebarea este cine vor fi adjunctii sai, lucru care conteaza foarte mult in misiunea pe care o are”, a declarat un politist vcare a tinut sa-si pastreze anonimatul.

„A venit la Bucuresti sustinut de procurorul Codrut Olaru si de seful Serviciului de Informatii Externe, Gabriel Vlase. A fost adjunct la Crima Organizata, apoi director plin. Ulterior, a fost mutat la DOS ca director.

Stie meserie, in comparatie cu altii. In plus, este vazut bine de serviile secrete. In Bacau era cunoscut ca un politist integru. Este prieten bun cu Vasile Costea, seful BCCO Bucuresti. Sa vedem cine o sa-i fie adjuncti”, a declarat alt politist despre chestorul Benone Marian Matei, noul sef al Politiei Romane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.