Premierul Florin Cîţu a anunţat, sâmbătă, la Palatul Victoria că îl propune pe deputatul şi preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, pentru funcţia de ministru al Finanţelor.

Potrivit site-ului economedia.ro, liderul PNL Gorj este de profesie economist, absolvent în 2003 al Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor de la Universitatea de Vest Timişoara. A făcut ulterior (2005) şi un masterat în “Management şi Integrare Europeană”, iar apoi un doctorat (2016), la aceeaşi facultate.

Conform declaraţiei de avere, Vîlceanu deţine două case de locuit şi două terenuri intravilane în judeţul Gorj, două terenuri intravilane în judeţul Timiş şi un spaţiu comercial în Timiş. El deţine un autoturism BMW seria 5 din 2011. Pe numele său are două conturi, cu sume de peste 16.000 şi 21.000 lei. De asemenea, Vîlceanu încasează ca deputat 137.256 lei anual şi mai declară venituri de 157.610 lei din închirierea halei industriale din Timiş.

Deputatul a contribuit la campania PNL pentru alegerile parlamentare din decembrie 2020 cu 133.800 lei, a dat împrumuturi de peste 400.000 lei şi deţine titluri de stat în valoare de 731.501 lei. De asemenea, el menţionează şi un împrumut primit de 560.000 lei.

În ianuarie 2020, Adevărul scria că firma familiei lui Dan Vîlceanu, Trefo, a încheiat un contract în valoare de aproximativ un milion de dolari cu Complexul Energetic Oltenia (CEO). Parlamentarul susţinea că n-are nicio altă legătură cu societatea Trefo, în afară de faptul că de afacere se ocupă părinţii săi.

Trefo este “abonată” la bani de la companiile de stat, având în trecut contracte cu: CET Govora, Compania Locală de Termoficare Colterm, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.