Intr-o interventie avută în 2017 la Adevarul live, presedintele Traian Basescu a atins si problema conflictului din Ucraina.

In acest context, Basescu a spus ca Romania are o mare problema cu rezervistii care sunt la munca in străinătate. În opinia dânsului, acestia ar trebui adusi sub arme daca situatia o impune.

Uită presedintele ca multi dintre cei plecati nu au facut armata, dupa ce obligativitatea stagiului militar a fost abolit. Deci e clar că ar fi fost nevoie de un antrenament înaintea înrolării.

Iata ce spunea fostul președinte:

„Rusia e un factor de destabilizare a regiunii. Nu doar legat de Crimeea, ci si de Transnistria, si Nagorno-Karabah, si Osetia. (…)

E clar ca un obiectiv strategic al Rusiei e sa aiba acces la Dunare. Rusia avea cea mai mare flota la Dunare, iar acum nu se poate apropia de Chilia, unde era vechea granita. Romania nu are o amenintare directa.

Nu putem prevedea ca Rusia va ataca Romania, ar fi o nebunie sa credem asta. Toate analizele arata ca Rusia nu-si doreste razboi cu NATO. Nu cred ca vreo tara NATO va fi atacata de Rusia.

Ar fi razboi, indiferent ce tara NATO ar fi atacata.Dar regional trebuie creat echilibru militar. (…)

S-a pus problema unei analize a capacitatii noastre de a chema rezervistii sub arme, daca ar fi nevoie. Avem o mare problema aici, pentru ca foarte multi dintre rezervisti sunt la munca in Italia, in Spania, in Franta, in Germania… Deci este un subiect pe care CSAT il va analiza in perioada urmatoare, el a facut obiect de discutie in ultimul CSAT si va trebui sa ne refacem capacitatea de a aduce rezervistii sub arme, daca este nevoie.”

4 COMENTARII

 1. Da cum sa nu miine plecam acasa sa va aparam de Rusi,dar voi furati in continuare ca noi prosti mergem pe front,apropo trebuie veni cit mai repeda

 2. SARACUL BASESCU VISEAZA CU OCHII DESCHISI.
  CUM I-SI IMAGINEAZA CA SE VOR INTOARCE CEI PLECATI IN STRAINATATE PENTRU A-SI APARA TARA.
  ROMANUL ESTE BUN DOAR SA FACA BANI ORICUM SI IN ORICE CONDITII
  NU CRED CA EXISTA PRINTRE TINERII DE ASTAZI VITEJI SI DORNICI SA LUPTE PENTRU UN TEL NOBOIL

 3. Bună ziua domnule fost președinte Băsescu!
  Părerea mea este că majoritatea românilor care sunt plecați la muncă pe alte meleaguri nu vor veni să fie carne de tun pentru personaje ca voi,cei care ați distrus cam tot ce s-a putut, în anii voștri de guvernare. Aș dori să vă văd pe voi toți în prima linie,cu arma în mână, și să vă jertfiți pentru România,în semn de recunoștință pentru că ați luat de la EA ,totul.Sunteți ipocriți,toți foștii președinți, inclusiv cel actual.☹

 4. Am abandonat Romanica acum mai bine de 17 ani din cauza hotilor din Bucuresti. Arabeti ce au jefuit tara si romanul cinstit.
  Sa vina careva sa ma ia de acasa din Canada ca le arat eu ce inseamna sa fii nord american si sa-ti aperi libertareaa aici cu un M16

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.