În ciuda faptului că numirile pe funcții publice făcute de PNL riscă să devină mai penibile decât cele ale PSD-ului, liderul partidului, Ludovic Orban, nu face nimic pentru a nu se mai identifica, din acest punt de vedere, cu Liviu Dragnea.

Este și cazul nominalizării pentru funcția de director interimar al TVR-ului, unde nu a găsit pe nimeni altcineva decât pe o anume Ramona Săseanu, de la TVR Craiova, care crede că vrăjiotoria e medicină și care nu stăpânește noțiuni elementare de a administrație, inventând termeni precum „municipii de județ”.

Ludovic Orban, se declară „neplăcut surprins de reacţia unora dintre jurnalişti” la adresa noului director interimar al televiziunii naţionale, Ramona Săseanu, criticată, printre altele, pentru realizarea unei emisiuni cu o vrăjitoare.

Întrebat sâmbătă după amiază, într-o conferinţă de presă în judeţul Sălaj, dacă Ramona Săseanu va asigura doar interimatul la conducerea televiziunii publice, sau dacă o susţine pe aceasta şi pe termen lung în această funcţie, Ludovic Orban s-a arătat dezamăgit de reacţia unei părţi a presei la adresa noului şef al TVR.

❝Doamna Săseanu este un om de media, un om care are aproape 20 de ani de activitate în mass-media. (…)

Propunerea este de interimat, pentru asta am propus-o. Sigur că, după ce se va modifica legislaţia – că e în dezbatere un proiect de lege în Parlament, de fapt, sunt vreo două, cred – după ce se va modifica legislaţia se va derula procedura efectivă de numire a Consiliului de Administraţie şi ulterior a preşedintelui şi a directorului general.

Nu vă pot spune în momentul de faţă ce vom face, dar aş spune că am rămas neplăcut surprins de reacţia unora dintre jurnalişti referitor la doamna Săseanu şi aş spune că conducerea, chiar interimară, a televiziunii nu este apanajul exclusiv al aparatului de la centru.

Televiziunea română înseamnă toţi jurnaliştii din televiziunea română, toţi jurnaliştii din studiourile teritoriale şi cred că poate să fie interimar şi un reprezentat al televiziunii care lucrează într-un studio teritorial. Televiziunea e naţională, e televiziunea României şi nu văd de ce a fost privită. (…)”

Doamna Săseanu a fost redactor în Departamentul minorităţilor naţionale. În această funcţie a organizat emisiuni în care a prezentat specificitatea fiecărei minorităţi naţionale care trăieşte în România şi, normal, în privinţa minorităţii rome a avut un astfel de interviu cu privire la o anumită caracteristică din zona minorităţii rome.

Este director interimar, un om cu studii, un cu experienţă în media, un om care poate să gireze în condiţii mai mult decât rezonabile interimatul acestei funcţii”, a afirmat Ludovic Orban.

De la ”municipii de județ”, la ”medicina” vărjitoarelor

În 2012 a picat concursul pentru funcția de director al studioului teritorial Craiova cu nota 7, 5. Un an mai târziu Ramona Săseanu Moroșanu și-a încercat norocul la funcția de coordonator cu atribuții de producător executiv de știri, sport și programe la studioul din Craiova, deși admite singură în timpul examinării că până atunci a realizat emisiuni pe teme medicale. A picat și acest concurs.

G4Media.ro a obținut imagini de la audierea Ramonei Săseanu – Moroșanu din 2013. Din imagini rezultă că actuala propunere a PNL la funcția de director interimar nu cunoștea reguli elementare de campanie electorală, deși dorea să obțină un post de producător executiv în TVR. Tot atunci le-a vorbit membrilor comisiei de examinare, spre deruta unora, despre ”municipii de județ”.

Ramona Săseanu: Avem o mare problemă, în orașele mari, muncipii de județ, așa cum știți acoperim șapte județe.

Membru al comisiei: Iertați-mă, nu cunosc, ce înseamnă, municipii de județ?

Ramona Săseanu: Așa se numea.

Alt membru al comisiei: Municipii reședință de județ.

Tot Ramona Săseanu, apare în 2015 într-un interviu luat pentru TVR 3 unei ghicitoare care dezlega cununii și descânta de deochi în vârtelniță.

Interviul, lung de 12 minute, o are ca protagonistă pe ”Vrăjitoarea Elena”, o ghicitoare care doar câteva luni mai târziu era vizată de un dosar penal pentru șantaj și înșelăciune, potrivit presei locale. Ea este judecată acum de instanțele din Ploiești.

În timpul interviului, jurnalista Ramona Săseanu îi pune ghicitoarei întrebări legate de ”consumul fantastic de energie” din timpul descântecelor, despre ”harul” pe care îl are sau despre mulțumirile primite de ghicitoare de la clienți.

Mai mult, jurnalista o întreabă pe așa-zisa vrăjitoare dacă aduce ”noutăți” în ocupația ei sau toate meșteșugurile sunt moștenite.

Ramona Săseanu este susținută de deputatul PNL de Dolj Nicolae Giugea.

Sursa știre : Newstrack.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.