Potrivitinformațiilor furnizate de Adevărul.ro un tânăr care a sunat la 112 pentru a semnala un camion supraîncărcat cu lemn, care circula pe o şosea din judeţul Suceava, a fost şocat să afle că la 10 minute după ce a vorbit cu un poliţist la telefon, proprietarul camionului l-a contactat pe tatăl său şi i-a bătut obrazul pentru că fiul a alertat autorităţile.

Tânărul crede că poliţistul i-a spus patronului cine a sunat la 112, cu toate că i-ar fi cerut să nu-i divulge identitatea.

Loading...

Familia unui tânăr care în seara zilei de marţi, 28 iulie, a sunat la 112 pentru a sesizat un transport ilegal de lemn este hărţuită de patronul firmei care a efectuat transportul.

Daniel Schipor a declarat pentru „Adevărul” că a sesizat transportul în jurul orei 14.30 şi după 10 minute a fost contactat de un poliţist, care i-a spus că dacă nu se confirmă cele sesizate riscă să fie amendat.

Tânărul a rămas ferm pe poziţie, iar poliţistul s-a dus la faţa locului însoţit de inspectorii ISCTR pentru control.

După alte 10 minute de la discuţia cu poliţistul, Daniel Schipor susţine că a fost sunat de tatăl său care era supărat pentru că tocmai fusese contactat de patronul firmei care deţinea camionul. Patronul i-a bătut obrazul bătrânului pentru că fiul său a alertat autorităţile.

„După 10 minute de la discuţia cu poliţistul, a fost apelat tatăl meu de către patronul firmei care i-a spus că ce treabă am eu cu el, ce rău mi-a făcut el mie”, a declarat Daniel Schipor.

Patronul l-ar fi contactat pe tatăl lui Daniel, pentru a doua oară marţi seară, în jurul orei 22.00, pentru a-i reproşa din nou cele întâmplate.

Tânărul crede că poliţistul i-a divulgat identitatea, deşi i-a cerut în mod special să nu facă lucrul acesta.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că, deşi Daniel Schipor nu a depus o sesizare, instituţia a demarat o anchetă disciplinară pentru a stabili dacă poliţistul care s-a ocupat de caz a încălcat sau nu prevederile legale.

În situaţia în care se vor constata abateri, Ionuţ Epureanu spune că dosarul va fi trimis unui procuror.

Potrivit ştirisuceava.net, camionul pentru care Daniel a sunat la 112 a fost cântărit de inspectorii ISCTR care au constatat o depăşire cu 12,9 tone a masei totale maxim autorizată.

Ei au amendat proprietarul cu suma de 10.000 de lei. O altă amendă de 6.000 de lei a fost aplicată pentru că încărcătura nu era asigurată corespunzător cu centuri.

Daniel Schipor l-a informat pe Daniel Bodnar, prietenul său, de cele întâmplate. Acesta din urmă este cel mai vocal activist de mediu din Suceava.

În urma sesizărilor sale, ISCTR-ul a amendat cel puţin 5 transportatori de lemne în ultima săptămână pentru abateri clasice: neasigurarea corespunzătoare a materialului lemnos şi depăşirea tonajului maxim admis. Daniel Bodnar şi Daniel Schipor au făcut un live pe Facebook în care au explicat cele întâmplate.

🆘 Alo , 112 ❗️❗️❗️Ce se întâmplă când semnalează un cetățean responsabil un transport ilegal!😱✍️

Publicată de Bodnar Daniel pe Miercuri, 29 iulie 2020

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.