Premierul Florin Citu a reiterat miercuri ca decizia de a remania un ministru este atributul constitutional al prim-ministrului, adaugand ca nu intelege de ce presedintele PNL, Ludovic Orban, si-a schimbat acum opinia pe acest subiect.

El a fost intrebat de jurnalisti la Palatul Victoria despre o afirmatie recenta a lui Ludovic Orban privind remanierea ministrului Finantelor, care ar fi fost facuta fara consultarea sa si a partidului.

„O spun a nu stiu cata oara: decizia de a remania un ministru este atributul constitutional al premierului – si declaratie pe care a facut-o si domnul Orban de foarte multe ori. Nu inteleg de ce si-a schimbat acum declaratiile „, a declarat Florin Citu intr-o conferinta de presa.

Ludovic Orban s-a aratat din nou revoltat, marti, de revocarea lui Alexandru Nazare din functia de ministru al Finantelor Publice, el afirmand ca aceasta decizie a fost luata impotriva vointei sale si fara ca PNL sa fie consultat.

„Nu filiala PNL a pierdut pozitia de ministru al Finantelor, Partidul National Liberal, in ansamblul sau si chiar si Romania a pierdut un ministru al Finantelor care si-a facut datoria si care a girat functia de ministru al Finantelor cu competenta, cu profesionalism si cu rezultate evidente si vreau sa stiti ca decizia de revocare a domnului ministru s-a luat impotriva vointei mele si fara nicio consultare a Partidului National Liberal.

Si aici va spun limpede: nu Guvernul da ordine la partid, ci forurile statutare ale Partidului National Liberal sunt cele care decis politica Guvernului si asa trebuie sa fie”, a declarat Ludovic Orban intr-un discurs sustinut in fata liberalilor din Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.