Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat vineri, în staţiunea Mamaia, referitor la cazul de corupţie cu implicarea şefului Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, că niciodată nu va fi de acord să se pună semnul egal între 129.000 de angajaţi ai MAI şi câteva uscături de pe la Permise, Paşapoarte, Brigada Rutieră sau unde au mai fost astfel de situaţii.

Bode a menţionat că mesajul său este cât se poate de clar, ca MAI să îşi facă „curăţenie în propria ogradă”.

„Mesajul meu este unul cât se poate de clar. Ne facem curăţenie în propria ogradă, nu tolerăm nicio abatere de la cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aibă un angajat al MAI, integritatea. Sigur că sunt neplăcut surprins că trebuie să dau explicaţii despre astfel de uscături, dar în aceste condiţii niciodată nu o să fiu de acord să punem semnul egal între 129.000 de angajaţi ai MAI şi câteva uscături pe la Permise, pe la Paşapoarte, pe la Brigada Rutieră sau unde au mai fost astfel de situaţii, la Sibiu, Timişoara, Botoşani şi iată acum la Mehedinţi”, a spus ministrul Afacerilor Interne.

Întrebat într-o conferinţă de presă despre cazul de la Mehedinţi, Lucian Bode a spus că la acţiunea de destructurare a reţelei de contrabandă cu ţigări au participat peste o mie de efective ale MAI.

„La Mehedinţi am avut o activitate pe care am pregătit-o împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne de câteva luni. La acţiune au participat peste o mie de efective ale MAI, scopul a fost acela de a destructura o reţea de contrabandă cu ţigări şi am reuşit. Din păcate, în această reţea erau infiltraţi şi câţiva angajaţi ai MAI.

Cinci dintre aceştia, au fost cinci percheziţii la cinci angajaţi, trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în acest moment doar unul se află în arest din cei 16 reţinuţi.

Ancheta îşi urmează cursul, este important că am destructurat acea reţea, costurile unei astfel de intervenţii sunt foarte mari, dar în acelaşi timp efectul este unul pe termen lung, atât în interiorul structurilor noastre, cât şi în afară. Vorbim de 170 de percheziţii, din care cinci au fost lucrători ai MAI”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.