Presedintele Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa, Iulian Bulai (USR PLUS), anunta in prima zi a anului ca „TVR trebuie sa fie reformat sau sa fie desfiintat”. El s-a aratat indignat de emisiunea de la TVR de Revelion cu „Vacanta Mare”, scrie Aktual24.ro.

„Ieri seara la TVR1 a fost un show de prost gust. Am apreciat mai mult prezenta lui Fuego la TVR2 – apropo, cu o productie mult mai ieftina decat productia stand up-ului platit enorm la TVR1. Teatrul ieftin de Revelion a costat statul roman 140.000 euro. Enorm.

TVR trebuie sa fie reformat sau sa fie desfiintat. Alte optiuni nu avem. Eu sustin prima varianta. Si lupt pentru asta.

Dupa ce am scris cat de dezastruoasa este situatia la TVR, Doina Gradea a trimis ieri un email tuturor angajatilor, spunand ca institutia merge atat de bine, incat are si profit: ‘este al treilea an consecutiv de cand, impreuna, inchidem un an fara pierderi financiare, dimpotriva, cu plusuri’.

Explicatie: 90% din bugetul TVR este de la bugetul de stat. 10% din reclame. Constant, in ultimii 3 ani, Gradea nu a cheltuit banii incasati din reclame, declarand acesti bani drept profit. Consecinta este ca, an de an, in ultimii 3 ani, Parlamentul a aprobat un buget cu 10% mai mic, pentru ca institutia a declarat profit 10% in fiecare an. Situatia a facut ca in ultimii 3 ani sa avem, de fapt, un buget cu 30% mai mic, pentru ca Doina Gradea braveaza si minte, declarand drept profit bugetul din reclame, care nu este cheltuit.

TVR, ai nevoie de reforma. Acusi incepem”, a scris Bulai pe Facebook.

In noaptea de Revelion au fost invitati la TVR Dan Bittman si Garcea, celebri prin atacurile lor la adresa masurilor de prevenire a infectiilor cu coronavirus.

Pe 30 decembrie, Bulai a anuntat ca „Doina Gradea, omul lui Dragnea, trebuie sa plece de la TVR. Ma voi ocupa personal si de asta si de reforma TVR”.

„Maine seara vom avea Revelion marca TVR, cu costuri de 69.000 euro. Doi actori principali. Aproape nimic suspect pana aici (aproape).

Realitatea e insa alta: productia materialului de maine seara a fost facuta cu mijloacele si resursele TVR.

Pentru ca firmele celor doi actori nu pot produce material video sofisticat. Reteta perfecta pentru devalizat bugetul TVR: dai la doua firme 70.000 de euro sa faca un eveniment (sparte in contracte mai mici, ca sa nu trebuiasca aprobate de CA), ele incaseaza banii, iar tu, TVR, te ocupi de toata productia efectiva. Ca sa intre mii de euro din banul public in buzunarul unora care au luat institutia pe persoana fizica.

De fapt, maine seara vom avea un show TV de 140.000 de euro. Suma incasata de firma, plus munca efectiva, platita in salarii si echipamente ale TVR, pentru a produce acest material. Zeci de mii de euro distractie din banii nostri. Dna Gradea trebuie sa plece de la TVR. Este nevoie de un nou Consiliu de Administratie, de un nou PDG, de o alta abordare a ideii de serviciu public.

Vizionare placuta maine seara, dragi romani! Distractia e la pret dublu de data asta. O adevarata ‘Vacanta mare’.

Doina Gradea, omul lui Dragnea, trebuie sa plece de la TVR. Ma voi ocupa personal si de asta si de reforma TVR”, a scris Iulian Bulai pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.